10 Jaar Fonky: Het eerste Zeelandweekend Dagbladen

Fonky begon 10 jaar geleden met het werven van nieuwe lezers voor dagbladen en tot op de dag van vandaag gaan we op pad voor een aantal grote titels. Onze Sales Agents zijn natuurlijk gigantische doorzetters én resultaatgericht. Fonky zou daarom Fonky niet zijn, als we geen leuke salesgame voor hen bedenken…

Marra-cashen maar!

In heel 2018 konden alle Fonkianen strijden voor deze prachtige prijs. Tijdens het Fonky Seminar werden de twaalf beste verkopers bekendgemaakt. Maar uiteindelijk konden er maar vijf de winnaar zijn. Thijs en Gerben uit Rotterdam, Ante en Mark van vestiging Groningen en Priscilla uit Nijmegen waren gelukkigen! 

Het Zeelandweekend Dagbladen is een feit

En zo ontstond het Zeelandweekend De Telegraaf! Langzaam maar zeker rolde Fonky de provincie Zeeland binnen. Het idee was om een weekend lang te knallen met Fonkianen van verschillende vestigingen. Maar net zo belangrijk, na de werkdag tijd voor een biertje, een bitterbal en goede gesprekken. We blijven immers een Fonky Family. En zo geschiedde; in samenspraak met De Telegraaf werd het eerste Zeelandweekend Dagbladen opgezet. 

Een weekend keihard werken en party’en

Op 16 juni 2017 vertrokken onze Fonkianen vanuit Groningen tot Eindhoven in auto’s vol met premiums (extra cadeautjes die bij de kranten worden gegeven, red.) richting Hoek, een klein plaatsje in de Zeeuwse provincie. Klaar voor een weekend keihard werken en party’en. Maar wat maakt het Zeelandweekend nou zo bijzonder? Philip, Account Manager, vertelt: “Het werd écht een ding binnen Fonky. Een heel weekend lang met z’n allen records verbreken, overnachtingen die worden betaald, een groot eindfeest… Het is gewoon echt een toptijd. De sfeer en hype eromheen, dat is echt heel speciaal.”

De morgenstond heeft goud in de mond

Maar zo’n weekend abonnees werven, dat gebeurt natuurlijk niet vanzelf. Zo moesten alle kranten vanuit Amsterdam om half zeven ‘s ochtends in Zeeland zijn. Ook de Sales Agents moesten vroeg uit de veren, want om acht uur stipt stonden onze Fonkianen al op locatie. Ondanks de vroege uren, zat de sfeer er al goed in. Iedereen hypte elkaar op en eiste de beste plekken op. Ondertussen stonden er twintig auto’s voor de deur, waar drieduizend kranten werden ingeladen. 

We are family…

Eenmaal op locatie was het schouders eronder en gaan. Deze doorgewinterde Fonkianen willen echt het maximale uit hun dag halen. Zij gingen pas terug naar het hotel wanneer écht alles eruit was gehaald. Dat betekent om acht uur op locatie en daar tot zes, zeven uur ‘s avonds blijven staan. “Iedereen heeft hetzelfde doel en dezelfde focus. Je bent echt één familie met z’n allen. Hierdoor was het makkelijk vol te houden,” aldus Philip. Dat het gedurende dag in de groepsapp vanuit alle verkopers los ging, hielp uiteraard ook mee. Iedere nieuwe inschrijving werd gedeeld in de chat en dat zorgt ervoor dat iedereen gemotiveerd blijft. 

Een unieke ervaring

Inmiddels is het jaarlijkse Zeelandweekend Dagbladen echt een begrip binnen Fonky. Een weekend lang met de Fonky Family knallen en alles is tot in de puntjes geregeld. Het is een unieke ervaring voor onze medewerkers, waar nog vaak over wordt nagepraat…

Wil jij net zoals onze Fonkianen groeien en ontwikkelen bij Fonky? Solliciteer dan snel als Sales Agent op een vestiging bij jou in de buurt!