Anthony vertelt over zijn carrière als Sales Manager bij Fonky

Het mooie van sales is, dat je altijd hoger kan!

Anthony van Zuijlen

Anthony vertelt over zijn carrière als Sales Manager bij Fonky

Vertel eens wat over jezelf. Wie ben je, waar kom je vandaan en wat doe je?
Ik ben Anthony van Zuijlen, 21 jaar en kom uit Herpen. Dat is een klein dorpje in Brabant. Ik werk nu ongeveer één jaar bij Fonky. Hiervan heb ik het grootste gedeelte als ambassadeur bij een musea gewerkt. Na acht maanden ben ik doorgegroeid naar Sales Manager Loterijen. Naast werk is voetbal een van m’n grootste hobby’s. Ook houd ik enorm van reizen. 

Hoeveel werk je bij Fonky en voor welk project loop je?
Normaal gesproken werk ik vijf dagen bij Fonky, maar het aantal kantoordagen en werkdagen op straat verschilt nog al eens. Soms pak ik er wel eens een zesde werkdag bij om lekker wat extra te cashen.

Hoe ben je bij Fonky terecht gekomen?
Via Facebook! M’n grote vriend Levent (Sales Manager Museumwerving) had een oproep op Facebook geplaatst over Fonky en toen dacht ik: “Laat ik het eens proberen!”. Dit is een van mijn beste beslissingen ooit geweest! Haha.

Wat is je gekste ervaring bij Fonky?
Mijn gekste ervaring bij Fonky was denk ik samen met Dionnik (Vestigingsmanager Nijmegen). We stonden samen bij Ouwehands dierenpark. We hadden met z’n tweeën een sales battle afgesproken. De winnaar mocht bij de ander een taart in z’n gezicht gooien. Toen we op locatie aankwamen, kwam ik erachter dat ik de verkeerde winterjas bij mij had. Vervolgens moest ik de hele dag in een zomerjasje staan, terwijl het hartje winter was. 1-0 voor Dionnik dus! Echter hebben we toen met z’n tweeën een dag mee gemaakt om niet snel te vergeten. De eindstand was 66-66! Een nieuw record voor Fonky. Ik heb het die dag dan ook absoluut geen seconde koud gehad, omdat ik helemaal onder spanning zat. HahaWat is jouw hoogtepunt in je Fonky carrière?
De promotie naar Sales Manager! Mijn promotie naar Sales Manager ging als volgt. Fonky staat voor intern mensen opleiden. Als je aangeeft dat je wil doorgroeien wordt er altijd samen naar de mogelijkheden gekeken. Na mezelf altijd 100% in te zetten op shift werd ik door onze Vestigingsmanager benaderd voor de functie van Sales Manager Loterijen.
Het leukste aan Sales Manager zijn vind ik niet alleen dat ik mezelf continue in hoog tempo ontwikkel in sales, maar ook op management gebied. En daarbij vind ik het ook heel leuk om andere mensen dingen te leren en te zien groeien. Vooral de groei van een team van een lager niveau naar een hoger niveau is mooi om te zien!

Wat maakt jou een echte verkoper?
Ik geef niet op bij een ‘nee’. Juist als ik een ‘nee’ hoor begin ik het leuk te vinden. Ik haal dan ook veel meer voldoening uit een sale waar iemand in het begin er van overtuigd was dat hij of zij het niet wilde en vijf minuten later toch ingeschreven is.

Wat is jouw persoonlijke trucje als je merkt dat je een persoon waar je iets aan verkoopt nog niet helemaal mee krijgt?
Ik heb meerdere trucjes. Wat ik heb geleerd is dat het kan helpen om de ‘ideale situatie’ voor de klant te schetsen. Zo haalt de klant het ideale scenario in zijn of haar hoofd, waardoor het veel makkelijker is om een ‘ja’ te krijgen.

De kernwaarden van Fonky zijn DAPPER: Dapper, Authentiek, Plezier, Prestatie, Eerlijk en Resultaatgericht. Hoe zou jij deze waarden aan jezelf linken?
Ik zeg altijd dat bij mij ‘Plezier’ en ‘Resultaat’ voorop staan. Ik heb hiervoor ook bijbaantjes gehad waar ik het niet langer dan drie dagen volhield, omdat ik er totaal geen plezier in had. Vanaf de eerste dag bij Fonky was ik verslaafd aan sales. Met plezier komt de rest ook ben ik van mening. Daarbij werk je in de sales, dus resultaat is en blijft belangrijk!

En om af te sluiten: Wat is jouw gouden salestip?
Jezelf ALTIJD willen verbeteren. Je moet jezelf constant blijven uitdagen om naar een nóg hoger niveau te stappen. Het mooie van sales is, dat je altijd hoger kan!