Coach en Pro weekend 2019; één van de krenten uit de Fonky-pap!

Coach en Pro weekend 2019; één van de krenten uit de Fonky-pap!

Het is één van de krenten uit de Fonky-pap; het Coach en Pro weekend 2019! De uitnodiging komt binnen en vluchtig wordt er een blik geworpen op de agenda. Er zijn al plannen gesmeed, maar die worden even op een lager pitje gezet. Het Coach en Pro weekend staat immers garant voor een uitbreiding op je persoonlijke collectie aan goede en sterke verhalen. Maar voordat we op zaterdagavond het glas heffen en daar ongetwijfeld weer iets te diep in zullen gaan kijken trekken we overdag nog gezamenlijk ten strijde. Want we kunnen het niet vaak genoeg zeggen bij Fonky; een borrel smaakt nét ietsje beter als de portemonnee diezelfde dag weer goed gespekt is.

“We schuiven daarom na de shift aan voor een uitgebreid Fonky avondmaal om even later met een goede bodem het drankgelach dat in het vooruitzicht ligt tegemoet te treden.”

De bezetting vanuit Nijmegen is sterk deze editie. Met maar liefst 14 man schuiven we daarom na de shift aan voor een uitgebreid Fonky avondmaal om even later met een goede bodem het drankgelach dat in het vooruitzicht ligt tegemoet te treden. Dat Heemskerk daarvoor het decor zal zijn vanavond en morgen was al wel enige tijd bekend, maar hoe verder is zoals altijd weer gissen geblazen. Als uiteindelijk ook de auto’s gevuld zijn en vestigingsmanager Dionnik ons ‘Tolweg 9’ als locatie doorspeelt, vertelt de navigatie ons dat we nog een goed anderhalf uur voorpret voor de boeg hebben. Deze gaan vervolgens vlotjes voorbij om daarna aan te komen bij ongetwijfeld één van de fraaiere ‘Stayokay’s’ die ik persoonlijk ken: ‘Slot Assumburg’. Ik herinner mij een compliment te hebben gemaakt naar de locatiescout van het laatste Fonky Feest. En nu weet ik niet of dat dit keer dezelfde is geweest, maar je voelt hem al aankomen: wederom mijn complimenten!

“Er is dan wel maar één tap, maar die draait vanavond wel overuren. Evenals Bep, Joke, Lien die zichtbaar moeten wennen aan het publiek dat vanavond de bar bevolkt.”

Je moet het vanaf dat moment een beetje zien als een schoolreisje voor gevorderden. Kamer claimen, locatie onderwerpen aan een grondige inspectie om je vervolgens na het installeren klaar te maken voor de ‘bonte avond’. De verschillende Sales Coaches en Professionals stromen dan mondjesmaat naar binnen en naast de vertrouwde gezichten zijn daar uiteraard ook weer een aantal nieuwe bijgekomen. Genoeg tijd om vanavond eens uitgebreid kennis te maken met elkaar! En dat zal gaan gebeuren in Café Pleinzicht te Heemskerk. Voor de liefhebber van cult kroegjes waar André Hazes over 100 jaar nog steeds de baas is. Een locatie waar je U tegen zegt. Er is dan wel maar één tap, maar die draait vanavond wel overuren. Evenals Bep, Joke, Lien die zichtbaar moeten wennen aan het publiek dat vanavond de bar bevolkt. Dat het laat wordt die avond moge duidelijk zijn en dat alles niet meer helemaal helder op ons netvlies staat ook, maar daar zijn de foto’s en de filmpjes voor die ons nog lang zullen achtervolgen in de Whatsapp groepen.

“De interactieve training laat ons doelen stellen voor in de toekomst, waar wij deze afsluitend als magneten in de toekomst plaatsen.”

Ook de educatieve inslag mag dit weekend niet ontbreken. Fonky zou Fonky natuurlijk niet zijn als er niets ondernomen zou worden in het kader van kennisuitbreiding. Menigeen heeft het ontbijt noodgedwongen over moeten slaan, maar gelukkig is daar trainer Dirk Jan, beter bekend als DJ, die ons eigenhandig een Fonky training voorschotelt op de vroege zondagmorgen. En daar is hoorbaar de moeite voor genomen. De interactieve training laat ons doelen stellen voor in de toekomst, waar wij deze afsluitend als magneten in de toekomst plaatsen. Daarmee is ons Fonky Journey waar wij allen deel van uitmaken weer een beetje uitgebreid en zo kunnen we deze bagage weer meenemen in onze verdere Fonky en sales carrière. Als collectief sluiten we vervolgens af in Slot Assumburg met een gebruikelijke groepsfoto met alle aanwezige Fonky legendes.

“Waar de een het ziet als een mogelijkheid om lekker tranquilo uit te brakken, pakt de ander het sportieve bijltje weer op om de hoogste score neer te zetten aan de race console”

Het weekend wordt even later voortgezet in Amsterdam-West waar de gehele middag een gamehal is afgehuurd. Waar de een het ziet als een mogelijkheid om lekker tranquilo uit te brakken, pakt de ander het sportieve bijltje weer op om de hoogste score neer te zetten aan de race console, de boksbal of een van de vele Virtual Reality games die gespeeld kunnen worden. Ondertussen is het aanwezige personeel zo vriendelijk om ons van een bodem te voorzien in de vorm van pizza’s! Men babbelt met elkaar nog een beetje na over de vergeten verhalen van die avond ervoor en er wordt zelfs alweer vooruitgeblikt over de shifts die in de komende week weer gelopen gaan worden. Rond de klok van 16:30 is het voor alle aanwezigen de tijd om weer richting hun eigen vestiging te verkassen om naar alle waarschijnlijkheid niet veel later het bed in te duiken en zich weer op te laden voor de te schrijven bonnen in de komende week. En zo kijken we, wederom, weer terug op een meer dan geslaagd Fonky Coach en Pro weekend. Tot de volgende!

Wil jij Fonky beter leren kennen? Ben jij op zoek naar de ultieme bijbaan? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog!

Gastschrijver Thomas van Fonky Nijmegen.

Dit interview is met:

Thomas ‘Ticket’ Nijenhuis