Coach & Pro weekend een smeltkroes van genot, competitie en dankbaarheid

Het jaarlijks terugkerende Coach & Pro weekend staat weer voor de deur!

Thomas Nijenhuis

Coach & Pro weekend een smeltkroes van genot, competitie en dankbaarheid

Het jaarlijks terugkerende Coach & Pro weekend staat weer voor de deur! Op de uitnodiging die al een tijdje geleden op mijn digitale mat viel, viel te lezen dat we op 1 december worden verwacht aan de Bosstraat 16 te Soest. Amateurdetective als ik ben, Google ik natuurlijk even naar dat adres en dat brengt mij uiteindelijk bij een groepsaccommodatie. Dat kan natuurlijk alleen maar wat goeds betekenen. Helemaal als ik even navraag doe bij de coaches & pro’s wie al eerder een weekend als deze mee mochten maken. Zulke weekenden leveren in de regel namelijk mooie verhalen op en wie ben ik dan om deze uitnodiging af te slaan? Helemaal omdat het mijn Coach-&-Pro-weekend-ontgroening gaat worden.

Je moet het een beetje zien als het schoolkamp in het laatste jaar van de basisschool.

Thomas Nijenhuis

Zoals een waar coach en/of pro betaamt wordt er voor hen die in de mogelijkheid zijn eerst nog een shift gelopen om vervolgens met een goedgevulde portemonnee richting Baarn te kunnen vertrekken. De Groningers, Eindhovenaren, Rotterdammers, Amsterdammers, Utrechters en Nijmegenaren druppelen na een reis naar het midden des lands één voor één binnen bij het Stayokay te Soest. Je moet het een beetje zien als het schoolkamp in het laatste jaar van de basisschool. Iedereen zoekt semi-gehaast de ‘beste’ kamer met de kamerindeling die uiteraard op voorhand al is gemaakt. Wanneer iedereen eenmaal is ingekwartierd kan er koers worden gezet naar Cafe ’t Puntje waar het even later een smeltkroes is van Fonkyanen die gewillig gebruik maken van de open bar die avond. De kroeg is afgeladen vol en de ene na de andere ‘kneiter’ knalt door de speakers. Als ook Ismar nog een gooi doet naar de Fonky Volkszangerbokaal en oproept tot ontblote bovenlijven host de toko moeiteloos van links naar rechts en op en neer. Wanneer de avond vordert en de torso’s weer voorzien zijn van een shirt dan wel blouse, geeft de klok aan dat we richting het ‘laatste rondje’ gaan. Om een uur of drie staan de taxi’s wie ons eerder die avond afzetten weer paraat om weer veilig thuis te brengen. De één rookt nog een peuk, de ander houdt het voor gezien met het idee dat het ontbijt weer gehaald moet worden. Voor het overgrote deel blijft dat ontbijt echter een illusie.

Een drie gangen diner is een zeer welkome afsluiter van een geslaagde Coach-&-Pro-weekend-ontgroening.

Thomas Nijenhuis

Het gemiste ontbijt doet ons naar een alternatief laten zoeken om de magen toch enigszins gevuld te krijgen voor de activiteiten later op die dag. Als de klok even later 13:00 slaat is het gezellig druk in het Grand Café van Kartfabrique te Maarssen. De competitiviteit van ons Fonkyanen wordt deze middag even goed op de proef gesteld, want zoals de naam van de locatie al doet vermoeden wordt er vanmiddag onder andere gekart en gelasergamed om de middag vervolgens af te sluiten in een escape room. Fonky zal Fonky niet zijn, wanneer het weekend niet in stijl afgesloten zou worden. Een drie gangen diner is een zeer welkome afsluiter van een geslaagde Coach-&-Pro-weekend-ontgroening. Een weekend dat dankbaarheid toont naar alle collega’s wie een stapje harder willen en kunnen zetten om Fonky naar een nog hoger plan te tillen! En dat is wat Fonky voor mij als werkgever tamelijk uniek maakt; hard werken wordt beloond. Niet alleen in de portemonnee, maar ook door bijvoorbeeld een weekendje weg voor ons te organiseren met alles erop en eraan. Zo vertrekken we uiteindelijk weer met een volle maag richting één van de windstreken en zijn de banden onderling weer een beetje versterkt!

Een weekend dat dankbaarheid toont naar alle collega’s wie een stapje harder willen en kunnen zetten om Fonky naar een nog hoger plan te tillen!

Thomas Nijenhuis

Dit artikel is geschreven door Thomas Nijenhuis, Sales Coach bij Fonky vestiging Nijmegen.