Top 5 dingen om te doen tijdens een tussenjaar

Een tussenjaar is best een belangrijke periode uit je (studenten)leven. Je kiest er vaak niet zomaar voor om een jaar ertussenuit te gaan. Misschien was je oude studie toch niks voor jou, of was je gewoon helemaal toe aan een break. Een tussenjaar is dan de ideale keuze. Maar, wat moet je opeens met zo veel tijd? Daar weten wij wel raad mee.

Wereldreiziger

Op reis gaan staat vaak hoog op een to-do-in-tussenjaar-lijst. Misschien vlieg je naar de andere kant van de wereld, of reis je met een auto heel Europa door. Wat je ook doet, een tussenjaar vullen met reizen zorgt voor een bak levenservaring. En wereldkennis. Dat is misschien nog wel het belangrijkst. Leren kennen van andere culturen, mensen, normen en waarden is nooit verkeerd meegenomen. Zorg wel dat je alvast een spaarrekening hebt opgebouwd van hier tot Tokio. Dat doe je bij Fonky natuurlijk ;). Dan kom je niet zo snel voor verrassingen te staan en hoef je spontane activiteiten en lekker dineren buiten je verblijf niet te laten.

Start een bedrijf

Heb jij de droom om hét leipste kledingmerk van Nederland op te zetten? Of ben je ergens super handig in en weet je bijna zeker dat je er veel mensen mee kan helpen? Door het starten van een bedrijf leer je ontzettend veel. Je bouwt nieuwe skills op, leert goed met je geld om te gaan en focust je op iets wat je écht leuk vindt. Belangrijk is natuurlijk wel dat je een startkapitaal hebt, en nog wat centjes op je spaar. Dan maakt het niet uit welke kant het op valt, omdat je jezelf nog kunt redden. Je kan er namelijk vanuit gaan dat het met vallen en opstaan wordt. Maar wie weet wordt jouw bedrijf the next best thing en is alles het helemaal waard geweest. Je leert jezelf kennen en door te zetten. Een mega uitdagende manier van je tussenjaar vullen. Wij hadden het wel geweten: doen!

Wil jij een startkapitaal opbouwen? Of gewoon lekker veel verdienen? Dan hebben wij dé oplossing. Je vindt hem hier.

Zweef je jaar door

Mediteren, zelfontdekking, luisteren naar je innerlijke zelf; klinkt zweverig, niet? Toch is dit iets wat heel goed voor je is. Én waar jij in je tussenjaar opeens zeeën van tijd voor hebt. Je leert jezelf tot in de puntjes kennen. Je zult zien dat je keuzes gaat maken op basis van wat jij echt wil. Je houdt je hoofd rustig en geordend waardoor ook je ook makkelijker je dagen kan plannen. Ben je van plan om na je tussenjaar door te studeren of te beginnen aan een nieuwe baan? Dan sta jij in ieder geval stevig in je schoenen. Dat is dan weer handig als je urenlang shifts komt knallen. Wij zorgen daarna voor de after workday-borrel. Kun jij relaxed de dag afsluiten.

Workaholic

Tijdens een tussenjaar gaan werken klinkt logisch. Je gaat niet de hele dag in je bed liggen. Daarvoor heb je discipline nodig. Zet jij elke dag je wekker om netjes op tijd te komen op je werk? Werken zorgt voor een stok achter de deur. Heb je officieel geen verplichtingen, dan is de valkuil groter om in je bed te blijven liggen. Maar, dat geldt natuurlijk niet voor jou! Jij kiest er voor om je geld te verdienen, zodat je naast je werk leuke dingen kunt gaan doen. Slim. En je bouwt discipline op, dat is nog eens een goeie eigenschap. Benieuwd of jouw ultieme reden om je bed uit te komen bij ons is? Check de baanmogelijkheden hier.

Coach je vrienden

Wist je dat er gratis cursussen te volgen zijn? Aan de hand van het volgen van één of meerdere van deze cursussen leer je wat wel, of juist niet, bij je past. Zo is het maken van een volgende studie- of baan keuze makkelijker. En het staat ook nog eens lekker op je CV. Dat is helemaal chill meegenomen. Deze cursussen worden regelmatig aangeboden. Aanrader van ons!
Weet jij echt niet wat je moet doen tijdens een tussenjaar? Of verveel je je gewoon de pletter? Wij hebben de leukste bijbanen voor tijdens je tussenjaar. Oh ja en sidenote; we geven ook nog eens de leukste borrels en feesten. Genoeg opties dus om jouw tijd mee te vullen. Check het hier!