Fonky Feest 2019

Het Fonky Feest is het hoogtepunt van het jaar!

Thomas Nijenhuis

Het Fonky Feest 2019; een feest der herkenning!

Klokslag half zes kom ik thuis bij mijn voordeur aan. Snel gerekend heb ik dus nog ruim de tijd om fashionabily late mijn opwachting te maken aan de Tweede Walstraat 20: home of Fonky Nijmegen. Nieuwe schoentjes uit de doos, het feestkostuum van de hanger en met de kuif vakkundig in het vet gestoken kan ik even later via diezelfde voordeur weer naar buiten. Enkele minuten verder en al twee blaren rijker slaat mij een smeltkroes van zorgvuldig uitgekozen parfum’s om de oren. Het kan niet anders dan dat deze geurenmelange afkomstig is vanuit ons Fonkypand. De ogen bevestigen dan wat de neus doet vermoeden. Wanneer ik omsla staat een arsenaal aan getalenteerde topverkopers wie zichtbaar hun best hebben gedaan om meer dan Fonkywaardig voor de dag te komen voor het hoogtepunt van het jaar.

Bij het betreden van de bus worden we vervolgens allemaal van een pizzaatje voorzien. Een welkome bodem voor het onbescheiden drankgelach dat vanavond ongetwijfeld zal gaan losbarsten. Intussen maken de dames dankbaar gebruik van de geboden reistijd. Er wordt nog wat gepoederd met poedertjes en de hele mikmak, waar de heren speculeren over een eventueel te maken ‘move’ later die avond . En hoewel we nog enkele kilometers af te leggen hebben is zo’n feest natuurlijk al lang en breed begonnen. Niet op het moment dat we de bus instappen in Nijmegen, Groningen, Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven of Utrecht, maar wanneer de uitnodiging op de digitale deurmat valt. De voorpret, het passen van je pak en jurk en het aftellen er naar toe is minstens even leuk en belangrijk.

De lentezon heeft een warme deken gelegd over het idyllisch gelegen Fort Voordorp te Utrecht. Het fort dat ooit diende als bescherming van de spoorlijn Utrecht-Amersfoort is vanavond het toneel voor het Fonky Feest 2019! Bij het verlaten van de bus knipogen de ontelbare glimmende pailletjes naar het ontvangstcomité wanneer zij nog net een glimp op mogen vangen van de laatste zonnestralen die dag. De avond doet daarmee haar intrede, maar niet voordat een ieder zijn of haar instastory van wat verse content heeft voorzien. Daarvoor leent de landelijke sfeer en voorgevel zich namelijk perfect. Bij binnenkomst in de entreetunnel waan ik mij voor kort even in de Franse Dordogne. Niet anders dan lof voor de locatiescouts wat dat betreft. Het ademt hier feest!

Het is wederom een feest der herkenning. Met geheven glas begroet ik mijn collega’s uit alle windstreken die meer dan klaar zijn om een avond flink los te gaan like Gatsby. De prosecco vindt gretig aftrek vanavond, evenals de fotos bij de Fonky-fotowall. Het feest kan vervolgens beginnen aan haar openingsceremonie. Wie anders dan onze Operational Manager Ismar weet deze dankbare taak met verve te vervullen. Ook binnen de Fonkymuren bloeit wel eens (kortstondig) de liefde op. Als alle aanwezigen op de hoogte zijn gebracht van deze laatste nieuwtjes hierover, is het tijd voor de Fonkyawards. Deze worden uitgereikt op basis van: Doorzettingsvermogen, Authenticiteit, Professionaliteit, Plezier uitstralen, Eerlijkheid en Resultaatgerichtheid. Elke vestiging levert per prijs één afgezant aan, maar zoals bij elke wedstrijd kan er maar één per onderdeel de winnaar zijn. Als het eremetaal even later om de spreekwoordelijke schouders hangt openen onze lieftallige directeuren het feest officieel met enkele dankwoorden.

Ik baan me een weg naar de de bar, bestel een welverdiende borrel en ondertussen serveert het DJ-duo ons weer een fijn dansplaatje. Met een droge witte in de linkerhand en nog eentje in de rechterhand (ik ben niet zo’n bierdrinker…) neem ik tactische positie in. Zo kan ik het feestgedruis van een afstandje perfect gadeslaan. Een glimlach van genoegdoening is het logische gevolg. Want stuk voor stuk al mijn collega’s breken de tent figuurlijk af! Kort denk ik terug aan de vorige twee edities van ‘Het Fonky Feest’. En vanavond is het net als toen weer even hard genieten geblazen. En dat is meer dan goed om te zien! De samenstellingen van de toegestroomde poules zijn in de tussentijd aan verandering onderhevig geweest. Maar dat doet niets maar dan ook niets af aan de kwaliteit van het feestje vanavond. Leuke mensen maken nou eenmaal leuke feesten. En laten we er van die mensen nou net een boel van hebben bij Fonky. Een goed feest kunnen vieren zit in het DNA van al onze collega’s, is andermaal gebleken vanavond.

Ook ik heb mij schuldig gemaakt aan een borreltje of twee drie teveel. ‘Gelukkig hebben we de foto’s nog’, zegt men dan. En omdat beelden nu eenmaal meer zeggen dan mijn inmiddels 899 woorden sluit ik mijn lofzang aan het Fonky Feest 2019 bij deze af. Want een deel van de herinnering aan de avond zit verstopt in de camera van de fotograaf die alles op de gevoelige plaat heeft vastgelegd. We hebben er met zijn allen een onvergetelijke editie van gemaakt en daar mogen we wederom met zijn allen trots op zijn. Graag tot editie vier in het volgende jaar!

Ga naar onze Facebookpagina om de foto’s te bekijken en check hieronder de aftermovie.