Fonky Fest 2022: Dansjes, discobeats en duiken in het zwembad 🦩

Zondag 19 juni hebben we samen met de Fonky Family heel Zandvoort op z’n kop gezet tijdens de eerste editie van Fonky Fest! Benieuwd hoe het mooiste feestje van het jaar eraan toe ging? Je leest het in deze Fonky Story. Trek die zak popcorn maar open en gooi die voetjes omhoog. Wij praten je helemaal bij. 

Na maandenlange voorbereiding was het eindelijk zover: Fonky Fest! Al vanaf 9.00 uur ‘s ochtends was de organisatie aanwezig op Bernie’s Beachclub om alles klaar te zetten. Van strandballen opblazen tot drank koud leggen en photobooths installeren; team Facilitair zorgde ervoor dat het aan niets zou ontbreken vandaag. Na het ophangen van de laatste slingers werd de temperatuur van het zwembad nog even gecheckt door onze Facilitaire medewerker Niels met een bommetje, waarna om half vier de eerste bussen arriveerden. 


“And the best dressed award goes to…”
Iedereen zag er schitterend uit en had de mooiste festival looks uit de kast getrokken. Een speciale shout-out naar de outfit van directielid Erol die geheel in thema was met zijn flamingo blouse. Ook onze Regio Recruiter Debora gooide hoge ogen met haar oranje-roze glitterpak, en had zelfs haar blonde lokken een matching roze touch gegeven. 


Toen iedereen eenmaal binnen was, stroomde de dansvloer al snel vol dankzij de lekkerste plaatjes van niemand minder dan onze eigen Mr. Huwaë! Met nummers van The Killers tot de Opposites en alles daar tussenin; de toon was gelijk gezet. En terwijl er hard werd gedanst op de dansvloer, kroop directielid Ruben in de hijsbak van de hoogwerker voor een korte speech vanuit grote hoogte. 


Zweten op de dansvloer, afkoelen in het zwembad
Na de speech van directie zat de stemming er al lekker in. Naast zweten op de dansvloer op de beats van Harvey Al Dante (gelukkig konden we ons hoofd koel houden met de Fonky Fest-waaiers) was er genoeg te doen. Er werd driftig geposeerd bij de photobooth, ledematen werden aan het werk gezet tijdens een potje twister op het opblaaskussen en kunstwerkjes werden geschminkt op de gezichten door de dames van Toverkist. Ondertussen werd er zelfs live een pingpongtafel gecustomized met het Fonky Fest-logo door een graffiti artist. Uiteraard werd er ook gretig gebruik gemaakt van het zwembad door onze Fonkianen in zwembroek, bikini of gewoon lekker in ondergoed; het kon allemaal vandaag.


Van al dat dansen, zwemmen en poseren krijgt een Fonkiaan natuurlijk honger. Rond etenstijd verzamelden mensen zich bij het buffet waar een rijsttafel klaarstond. De satés werden weggespoeld met Amaretto Sour of Moscow Mule van onze vrienden uit de Sourtruck


‘Sax on the beach, come on everybody…’
Nadat de buiken gevuld waren, was het weer tijd om te feesten! Met de komst van DJ Junior Smulders en Nicolay on Sax werd de party echt naar een nieuw niveau getild. Met hun zomerse hitjes en bijpassende muzikale begeleiding op de saxofoon vlogen de hormonen door de tent heen. We zagen flirtpogingen waar de verleiders van Temptation Island nog een puntje aan konden zuigen en romantische taferelen met een Instagramwaardige zonsondergang op het strand inclusief roze lucht. 


Aan al het moois komt een eind
We dansten samen met de Fonky Family de koele zomeravond tegemoet. Rond elf uur kwam helaas aan al het moois een eind. Na het laatste nummertje van de mannen van Malé Oak stonden de tourbussen klaar om iedereen weer naar zijn of haar vestiging te brengen. En op een enkeling na die de bus miste (of in de bus richting Utrecht zat in plaats van Groningen…), kwamen al onze Fonkianen weer heelhuids aan op de vestiging. Op de vestiging ontstonden al snel teams; zij die nog de kroeg in doken en zij die liever een bezoekje brachten aan Café de Bedstee. En zo kwam er een einde aan het mooiste feestje van het jaar… 


We kijken terug op een legendarische eerste editie van Fonky Fest, die zeker voor herhaling vatbaar is. Dankjewel voor de schitterende outfits, heerlijke dansmoves en alle gezelligheid. De Fonky Family heeft wederom bewezen de fijnste familie van Nederland te zijn. Enne… onder het mom ‘gelukkig hebben we de foto’s nog’; spot hier jullie mooie koppies. Vergeet @fonkynl niet te taggen bij je Instapost!