Vastelaovend, vlaai en frietje zoervleis: Fonky Maastricht opent haar deuren!

Dit jaar bestaat Fonky tien jaar. Het perfecte moment om alweer de tiende vestiging van Fonky te openen. En waar kan dat nou beter dan in de mooiste stad onder de rivieren? Juist ja, Maastricht!

Middenin het oude stadscentrum van ‘Mestreech’ kun je onze nieuwste vestiging vinden. Onze Fonkiaan Anna waagt een sprong in het diepe en zal hier starten als Sales Recruiter! Boven de rivieren wordt ingewisseld voor onder de rivieren, want Anna verlaat haar thuisbasis Groningen en verhuist zelfs naar Maastricht. Over DAPPER gesproken! Alle reden dus om Anna te spreken over deze nieuwe stap, Maastricht, het pand en de Fonky Family.

Hé Anna! Wat gaaf dat jij als Sales Recruiter in Maastricht aan de slag gaat! Laten we bij het begin beginnen. Hoe ben je bij Fonky gekomen?

“Hoi! Ik werk nu al 2,5 jaar bij Fonky. Ik ben ooit aangesproken door Romy (een voormalig Sales Agent) op straat in Groningen, toen ik voor de universiteit zat te chillen. Romy dacht dat ik student was, maar ik zat nog gewoon op de middelbare school, haha! We hebben wel vijftien minuten gekletst over van alles en nog wat, toen ze zei dat ze bij Fonky werkte. Ze vroeg of dat niets voor mij zou zijn? Ik was direct enthousiast en solliciteerde. Eenmaal aangenomen had ik het zo naar mijn zin, dat ik nooit meer ben weggegaan. Ik begon op de het project Goede Doelen en switchte na twee maanden naar Omroepen. Dat was echt een schot in de roos. Hier groeide mijn zelfvertrouwen onwijs. Bij elke inschrijving kreeg je gewoon zo’n boost. Daarnaast was het echt een intens gezellig project. We hadden de leukste poule en zijn nog steeds elkaars beste vrienden.”

Wat leuk! Maar wat heeft jou dan doen besluiten om het thuisfront Groningen te verlaten en naar een stad 300 kilometer verderop te verhuizen? 

“Ik was op shift met Rima (Regio Recruiter), toen zij vertelde dat ze op zoek waren naar een recruiter in Maastricht. Een beetje grappend vroeg ze of dat niks voor mij was. Ik moest lachen natuurlijk. Maar toen ik erover ging nadenken, leek het me eigenlijk best een vet plan. Ik heb met iedereen overlegd, gesolliciteerd voor de functie en nu zijn we hier.” 

“Ergens helemaal opnieuw beginnen en daar mijn eigen ding mogen gaan neerzetten; dat is waanzinnig.”

Wow! Stoer hoor. Wat sprak je zo aan, om in Maastricht als Sales Recruiter aan de slag te gaan? 

“De nieuwe uitdaging sprak me echt heel erg aan. Daarnaast lijkt het idee van een nieuwe vestiging opzetten me heel mooi. Begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op Groningen. Maar ergens helemaal opnieuw beginnen en daar mijn eigen ding mogen gaan neerzetten; dat is waanzinnig.”

Hoe reageerde je omgeving?

“Mijn ouders schrokken wel hoor, haha. Maar al vrij snel waren ze ook enthousiast. Bij mijn vriend duurde het net wat langer. Hij is natuurlijk heel blij voor me, maar de afstand is natuurlijk wel heel groot.” 

Dat kan ik me goed voorstellen. Wat ga je precies in Maastricht doen?

“Ik ga natuurlijk heel veel werven op straat. Maar ook kennismakingen geven en het administratieve werk. Dionnik zal me ondersteunen als Vestigingsmanager, Rima helpt mij met het recruiten.” 

“Ik ga Fonky echt op de kaart zetten in Maastricht.” 

Wat zijn de toekomstplannen voor Maastricht?

“Het leuke aan Maastricht is dat wij bijna het enige fieldmarketing bureau daar zijn. Bovendien is Maastricht best wel afgelegen t.o.v. de andere vestigingen. Niemand kent Fonky daar nog, het perfecte startpunt om Fonky heel groot te gaan maken! Het kan De Ultieme Studentenbaan worden in Maastricht. Ik ga Fonky echt op de kaart zetten daar.” 

Klinkt veelbelovend! Hoe gaat de beginperiode voor jou eruit zien?

“Ik heb nog geen kamer gevonden in Maastricht, dus mocht iemand nog iemand kennen… Haha. Ik wil echt alles gaan geven om zoveel mogelijk mensen bij de Fonky Family te laten aansluiten. Elke dag knallen! Maar natuurlijk ga ik wel nog af en toe een uitstapje maken naar het hoge Noorden.”

Wat voor uitdagingen zie je bij het openen van de vestiging?

“De studenten in Limburg zijn ontzettend gezellig. Maar de wat oudere garde is iets minder toegankelijk. Ze horen dat ik niet van ‘daar’ ben, dus daar moeten we wel aan gaan trekken.”

“We hebben de avond op een legendarische manier afgesloten met een nachtelijke zwempartij in de Maas.”

Wat spreekt je zo aan, aan de stad Maastricht?

Qua sfeer lijkt het heel erg op Groningen. Het is echt een soort eilandje. Er heerst een heel hecht gevoel daar. Diezelfde warmte en gezelligheid heb je ook in Maastricht. Zoiets vind je nou eenmaal niet in de Randstad. Ik voel me er echt heel welkom. Ondanks dat ik nog niet zo vaak in Maastricht ben geweest, voelde ik me er al direct thuis. Ik heb bijvoorbeeld echt een fantastische avond beleefd met Rima en Niels (medewerker Utrecht HQ, red.). Op een random dinsdagavond hebben we de hele nacht mensen geworven. Het was ontzettend druk, iedereen maakte een praatje met je en was heel geïnteresseerd in wat je zei. We hebben de avond op een legendarische manier afgesloten met een nachtelijke zwempartij in de Maas. Met of zonder kleren, vraag je? Daar kan ik helaas niet over uitwijden! Wat ik wel kan vertellen is dat we door deze recruitmentactie inmiddels onze eerste Rookie hebben binnengehaald! ”

“Dit is ècht het mooiste Fonky pand wat ik ooit heb gezien.”

Klinkt vrij legendarisch, inderdaad! Wat vind je van het pand?

“Iedereen zegt dit natuurlijk over zijn eigen pand, maar dit is ècht het mooiste Fonky pand wat ik ooit heb gezien. Het is gigantisch groot, gewoon bizar. Het is zo ruim ingericht en je zit letterlijk aan de Markt. Het dichtstbijzijnde terras is één meter lopen, namelijk onze buurman. Het is geweldig.”

“Ik weet zeker dat we voor Maastricht De Ultieme Studentenbaan kunnen gaan aanbieden.” 

Waar zie je Fonky Maastricht over één jaar?

“Over cijfers kan ik nog niet heel veel zeggen. Maar ik weet zeker dat we voor Maastricht De Ultieme Studentenbaan kunnen gaan aanbieden. We bieden iets aan wat mensen tot nu toe nergens in Limburg kunnen krijgen. We kunnen dat heel chill gaan viben. We beginnen op het project D2D Loterijen. Onder voorbehoud willen we dan ook Museumwerving gaan lopen. 

Qua sfeer zie ik een grote en hechte vriendengroep voor me, net zoals in Groningen. Ik heb nog niemand hier in Maastricht haha, dus dat kan ik goed gebruiken! Als ik daar genoeg tijd en energie insteek, komt dat sowieso wel goed. Mijn doel is een echte Fonky Family opzetten. Enne… iedereen is altijd welkom om een biertje op het pand te komen doen, als je de oversteek wil maken! Dus zie ik jullie daar?”

Dankjewel Anna. Met jouw aanstekelijke enthousiasme kan Fonky Maastricht niet anders dan een groot succes worden! Wij komen zeker binnenkort een Fonky Blond biertje op de vestiging drinken. Wil jij de Fonky Family in Maastricht komen versterken? Check dan snel onze vacaturepagina!