Een betere toekomst voor kansarme Nepalese jongeren

Een betere toekomst voor kansarme Nepalese jongeren

Stel je eens voor. Je woont in Nepal, bent jong en hebt geen ouders meer. Geen familie om op terug te vallen, geen sociaal vangnet én geen financiële middelen. Dan is het lastig om je hoofd boven water te houden.Gelukkig is daar de MyQuest Foundation. Zij geven deze kansarme jongeren in Nepal zicht op een betere toekomst. Jaarlijks bieden zij zo’n 300 jongeren die leven in een wees- of opvanghuis een persoonlijk leiderschapsprogramma aan, wat helpt om hun talent te ontdekken en op eigen benen te staan. In dit programma wordt er afgetrapt met een Quest Trek, een 6-daagse trektocht door de Himalaya, waar ze gecoacht worden door professionele coaches en een persoonlijk ontwikkelingsplan schrijven. Tijdens deze tocht werken zij ook aan concrete vervolgstappen voor een leefbare toekomst. Zo worden zij gekoppeld aan organisaties om stage te lopen en werkervaring op te doen om zo te bouwen aan een CV waarmee zij op 18-jarige leeftijd met kennis en ervaring het wees- of opvanghuis kunnen verlaten.

Nieuw programma vanwege uitbraak COVID-19
De Nederlandse Ilja Schurink (26 jaar) is betrokken bij de foundation en zou voor 5 maanden naar Kathmandu in Nepal gaan om er als vrijwilliger aan de slag te gaan. De uitbraak van COVID-19 heeft de hele situatie helaas veranderd. Nepal zit al ruim drie maanden in totale lockdown, je mag alleen de straat op voor het doen van boodschappen. Voorlopig lijkt er nog geen einde aan te komen en de onrust groeit enorm. Dit zorgt bij de Nepalese bevolking voor veel stress, onzekerheid en angst. Honger, baanverlies, onvoldoende gezondheidszorg, zelfmoorden en kinderen zonder scholen zijn problemen waar de Nepalezen mee kampen. Thuisscholing is hier ook niet mogelijk.

De kwetsbare groep waartoe de jongeren van de MyQuest Foundation behoren zijn nu nóg kwetsbaarder. Nu de Quest Trek tijdelijk niet kan doorgaan zorgt de foundation ervoor dat de jongeren mentaal weerbaar blijven en de focus behouden op het creëren van een positieve toekomst voor zichzelf. Wekelijks organiseren zij nu webinars, doen zij aan coaching en zorgen zij voor juiste voorlichtingen over het virus. Via een interactief platform houden zij close contact met de jongeren. Het delen van gevoelens en zorgen, vooral het gevoel van ‘samen zijn en deel uitmaken van een community’ biedt de jongeren ontzettend veel steun.  

Fonk naar Flame: project Nepal

De trektocht van de MyQuest Foundation

Donatie vanuit het Van Fonk naar Flame programma
Om dit programma te kunnen blijven aanbieden is er geld nodig. Fonky doneert vanuit het Van Fonk naar Flame programma € 2.000 om Ilja te helpen met dit fantastische project wat is aangedragen door Lotte van Huet, Projectmanager bij Fonky en een goede vriendin van Ilja. Een groot gedeelte van de donatie zal gebruikt worden om het programma nu in tijden van COVID-19 draaiende te houden. De Quest Trek’s hebben niet door kunnen gaan en het geld wordt nu gebruikt voor nieuwe benodigdheden voor het programma, lonen en de huur van het kantoor.

“Ilja heeft een enorme veilingavond georganiseerd waar iedereen gesponsorde diensten heeft aangeboden om zo geld op te halen. Ze was van te voren erg zenuwachtig of ze het streefbedrag bij elkaar zou krijgen en ik hoopte haar via deze weg een mooie steun in de rug te geven. Ilja kon haar tranen niet bedwingen toen ze hoorde dat Fonky zo’n mooi bedrag wilde doneren!”. – Lotte van Huet, Projectmanager Fonky

Over ‘Van Fonk naar Flame’
Dit initiatief is aangedragen door Lotte van het hoofdkantoor. Heb jij ook een actie, project en/of goed doel die je graag wilt aandragen voor het donatieprogramma ‘Van Fonk naar Flame?’ Mail dan naar marketing@fonky.nl

Wil jij meer weten over andere acties en/of donaties? Lees dan de andere Fonky Stories over het ‘Van Fonk naar Flame’ programma.

Wil jij Fonky beter leren kennen? Ben jij op zoek naar de ultieme bijbaan? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog!