Fonkiaan Stef vertelt over zijn studie Commerciële Economie

Stef:”Met Commerciële Economie krijg je alle handvatten die je nodig hebt om een gevestigd bedrijf succesvol te houden.”

Welke studie moet ik kiezen? Fonkianen zaten in hetzelfde schuitje en vertellen tijdens de Fonky Studieadvies Week over hun keuze, ervaringen en tips! Wij spraken Stef over de studie Commerciële Economie. Hij volgde dit aan de Hogeschool van Rotterdam.

Welke studie doe je en waar studeer je?

Ik heb Commerciële Economie gestudeerd, waarvan één jaar op Avans Hogeschool en één jaar Commerciële Economie Global Marketing en Sales op de Hogeschool van Rotterdam. 

Waarom heb je voor Commerciële Economie gekozen?

Toen ik bijna klaar was met de middelbare school had ik echt nog geen idee wat ik precies wilde doen. Ik was goed in economie en M&O (Management en Organisatie) en ben op zoek gegaan naar een studie in de commerciële richting. Ik heb destijds getwijfeld tussen Bedrijfskunde en Commerciële Economie. Bedrijfskunde ging meer de M&O kant op, wat mij minder aanspreekt en zo heb ik gekozen voor Commerciële Economie. Het is een brede studie waarmee je je niet specialiseert in één vakgebied, maar juist in meerdere. Aangezien ik nog niet precies wist wat ik later wilde gaan doen kwam dit voor mij erg goed uit.

Wat (of wie) heeft jou geholpen in je studiekeuze?

Ik heb vooral veel op internet gekeken. Daarnaast ben ik natuurlijk ook naar open dagen geweest, maar niet veel.

Wat leer je met jouw studie?

Met Commerciële Economie krijg je alle handvaten die je nodig hebt om een gevestigd bedrijf succesvol te houden. Ook zijn ze erg bezig met persoonlijke ontwikkeling. Eigenlijk leer je van alles wat. De focus ligt in het eerste jaar vooral op marketing, maar je krijgt ook sales lessen. Dit kan je mooi toepassen bij Fonky! Daarnaast krijg je vakken die je helpen bij je studie, zoals een onderzoeksvak, maar ook Engels en Organisatiekunde.

Wat kan je met jouw studie in de praktijk doen?

Je kan heel veel verschillende kanten op. De opleiding Commerciële Economie is vooral gericht op marketing en sales, dus veel mensen vinden een baan in die branche.

Wat maakt je studie leuk?

Bij het Avans hechten ze veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Er is veel persoonlijke aandacht en dat vond ik zelf heel fijn.

Ben je blij met je studiekeuze?

Ik ben blij met mijn studiekeuze. Het is een opleiding die goed is voor je persoonlijke ontwikkeling en daarnaast veel kansen biedt. Daarnaast zijn de opdrachten leuk en leerzaam om te maken. Je bent veel bezig met het bedenken van creatieve oplossingen. 

Hoe combineer je jouw studie met het werken bij Fonky?

Het combineren van studie en een bijbaan bij Fonky gaat heel goed. Bij Fonky kan je zelf bepalen wanneer en hoe vaak je werkt. Meestal heb je elke week wel een vrije dag van studie. Deze dag werk ik altijd. Dit jaar had ik zelfs twee vrije dagen wat helemaal lekker is, omdat je dan ook nog een dag aan je studie kan zitten. Vorig jaar moest ik 10 weken stage lopen, waardoor ik niet kon werken. Dat was geen enkel probleem. Het is dus heel flexibel.

Wat voor tip heb je voor toekomstige studenten met betrekking tot hun studiekeuze?

Stel zoveel mogelijk vragen aan studenten of oud-studenten! Die kunnen je echt het meest vertellen over de opleiding.

Wil jij Fonky beter leren kennen? Ben jij op zoek naar de ultieme bijbaan? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog!

Dit interview is met:

Stef de Graaf