Sales Agent Vivian over werken bij Fonky

Wat ik zo tof vind aan Fonky is de combinatie van flexibele werktijden en de gezelligheid tijdens de shifts. Ik heb oprecht een leuke dag gehad als ik heb gewerkt!

Vivian van der Vliet

Sales Agent Vivian over werken bij Fonky

Hi Vivian, wil je jezelf eens voorstellen?
Ik ben Vivian, 18 jaar oud, woon in Rotterdam en studeer hier Technische Bedrijfskunde. Daarnaast werk ik nu sinds oktober 2018 bij Fonky en heb het super naar mijn zin, leuke collega’s en veel gezelligheid.

Hoe ben je bij Fonky terecht gekomen?
Via een klasgenootje, die destijds ook bij Fonky werkte. Hij had mij aangedragen. Heel veel mensen van mijn opleiding werkte hier al en ook veel vrienden uit de vriendengroep. Dat was wel chil, want daardoor kende ik al veel mensen.

Was dat voor jou ook de reden om hier te komen werken?
Nee, eigenlijk niet. Ik had een paar keer een gesprek met de jongens op school erover en toen zei ik dat het me leuk leek als ik ook in Rotterdam woon en beetje gesetteld ben. Toen stonden ze tijdens de introweek bij de Erasmus met een salesgame om nieuwe mensen te werven. Daarna belde ze me op “Viv, je kan echt super veel geld verdienen als je nu ook bij ons komt werken”. Toen heb ik mijn nummer gegeven en ben ik op kennismaking gekomen en vanaf dat moment vond ik het gelijk al leuk.

Wat is tot nu toe je leukste herinnering bij Fonky?
Dat zijn de super gezellige shifts met leuke mensen, daarna nog een drankje doen, op kantoor wat eten en soms gaan we daarna nog uit met z’n alle. Alle mensen die ik hier heb leren kennen vind ik gewoon super tof en dan het feit dat je ook nog dingen leert en geld verdient is mooi meegenomen. Het voelt niet echt als werk, maar het is meer een soort van hobby. Ik sta altijd met plezier op om weer naar Fonky te gaan.

Fonky is voor jou dus echt plezier? Als ik de andere kernwaarden erbij pak, welke zou jij dan nog meer aan jezelf koppelen?
Eerlijkheid vind ik super belangrijk. Ik vind het vreselijk als er iets gebeurd wat op het randje is. Ik vertel mensen een leuk verhaal, en zij nemen het omdat ik een leuk verhaal heb en niet omdat ik tien keer hun argumenten heb weerlegd. Maar ook wel doorzetter. Soms heb je van die dagen dat het wat minder gaat en dan ga ik altijd gewoon door. Ik ben niet iemand die snel opgeeft. Bijvoorbeeld gister, toen had ik om 18.30 uur pas twee sales en om 21.00 uur eindigde ik met dertien sales. Het is niet dat ik er dan mee stop, maar wil wel resultaat behalen.

Hoe zou jij de Fonky persoon omschrijven?
Super sociaal. Als er hier iemand binnenkomt is het altijd super leuk en wordt die persoon goed opgevangen. Iedereen is heel gezellig, gedreven: lekker geld verdienen, goede scores halen. Het is ook wel echt een hecht clubje geworden, waarin iedereen om elkaar geeft.

Heb je nog bepaalde ambities binnen Fonky?
Ik wil sowieso binnenkort Coach worden, dat zou ik wel heel leuk vinden. Als er dadelijk weer een Coachdag is, ga ik die training volgen. Eerst zelf nog even iets stabieler worden, want ik werk er nu pas vier maandjes. Als dat eenmaal zo ver is dan zou ik dat heel leuk vinden om te willen doen.

Maak je wel eens gekke dingen mee tijdens een shift?
Laatst had ik echt iets raars haha. Ik belde aan en er deed iemand open. Toen zei ik: “Hoi goedenavond, zijn je ouders misschien thuis?” Waarop die persoon antwoordde: “Ik bén de ouder”. op dat moment wist ik mezelf echt geen houding meer aan te geven en ben ook maar gewoon weg gegaan. Er gebeuren gewoon altijd wel gekke dingen, maar deze vergeet ik echt nooit meer. Oekel zegt altijd: “Als je met Viv op shift gaat, kan je altijd lachen!”, dus je zou het eigenlijk aan hem moeten vragen haha. Mij gebeuren altijd de gekste dingen.

Hoe ga je met dagen om waarop het wat minder gaat?
Nou, zoals ik net al vertelde. Zo’n dag als gister ging het even niet zo lekker en dan op een gegeven moment stuur ik een berichtje naar Gerben en die geeft me dan even een peptalk. Neem ik even een pauze, bel ik even en neem ik wat te eten of te drinken. Dan zet ik mijn mindset weer even om van “nu ga ik het weer doen en knallen”. Het komt niet vaak voor dat ik een van mindere dag heb eerlijk gezegd.

Waarom zouden mensen bij Fonky moeten werken?
Omdat het echt een stap in je leven is waar je sociaal nog veel sterker van wordt. Je leert sales, je verdient veel geld en je werkt met super leuke mensen. Dat laatste vind ik vooral het leukste. Bijvoorbeeld met die XL-dagen, werk je met mensen van alle vestigingen en leer je hen beter kennen.

Wat doe je verder naast Fonky en je studie in je vrije tijd?
Ik sport veel, ben voorzitter van een studievereniging en ga minimaal twee keer per week wel uit. Eigenlijk ben ik altijd wel met vrienden en vriendinnen, drankjes doen, eten, gezelligheid. Daar houd ik wel echt van.

Zie je nog overeenkomsten tussen voorzitter zijn bij je studievereniging en werken bij Fonky?
Ja, als voorzitter moet je natuurlijk zorgen dat alles goed loopt. Alle lijntjes strak houden, dat iedereen zijn werk doet. Bij Fonky is dat natuurlijk ook wel zo als je met nieuwe mensen werkt. Dan wil je er ook voor zorgen dat zij een leuke dag hebben en alles in goede banen loopt. Vorige week moest ik bijvoorbeeld met een meisje werken die haar eerste werkdag had, dan probeer ik er wel echt voor te zorgen dat zij een zo chil mogelijke dag heeft.