Het leven van een Recruiter – Sales Recruiter Doortje

“Door Fonky stap ik vaker uit mijn comfortzone”.

Hoe is het om Recruiter te zijn en wat houdt deze functie precies in? In de serie “Het leven van een Recruiter” vragen wij verschillende Recruiters van Fonky hoe zij deze baan ervaren. Hieronder het verhaal van Doortje, Sales Recruiter bij Fonky Rotterdam!

Hoe is het om Sales Recruiter bij Fonky Rotterdam te zijn?

“Super leerzaam! Ik combineer deze functie met mijn bachelor Journalistiek. Dat is soms pittig maar met een goede planning en de flexibiliteit van deze baan kom je een heel eind. Daarnaast biedt Fonky veel trainingen aan waarin ik mezelf kan ontwikkelen en waardoor ik mijn kennis kan blijven verbreden.”

Hoe ziet een werkdag eruit?

“Elke dag is anders! Ik geef veel presentaties aan mijn teamleden, selecteer nieuwe collega’s maar houdt mij ook bezig met administratieve werkzaamheden.”

Wat zijn jouw belangrijkste werkzaamheden?

“Het is belangrijk om een goede sfeer op de vestiging te creëren. Ik ben als gezicht van Fonky Rotterdam hier elke dag mee bezig. Daarnaast ben ik eindverantwoordelijk voor de groei van de vestiging.”

Wat spreekt jou het meeste aan in jouw functie?

“Wat mij het meeste aanspreekt is de flexibiliteit en de leuke collega’s! Ik heb zelf niet altijd het gevoel dat ik aan het werk ben omdat er zoveel gezelligheid is. Daarnaast vind ik het heel leuk om verantwoordelijk te zijn voor de groei van de vestiging Rotterdam. Het is tof om te zien dat een bedrijf dankzij jou en je team groter wordt.”

Hoe zou jij de sfeer bij Fonky Rotterdam omschrijven?

“In Rotterdam hangt er een hele goede sfeer met veel gezelligheid. We hebben natuurlijk de Rotterdamse mentaliteit en zeggen ook altijd: “Niet lullen, maar poetsen”. Haha.” 

Welke 5 eigenschappen moet een Recruiter hebben?

  1. Doorzettingsvermogen
  2. Verantwoordelijkheid nemen
  3. Gestructureerd werken
  4. Tactisch inzicht
  5. Enthousiasme

Waarom zou je deze baan aanbevelen aan andere?

“Het is een super gezellige baan waarin jij jezelf kunt gaan ontwikkelen. Het is goed te combineren met je studie én je hebt hele goede verdiensten.”

Waarin verschilt jouw recruitment functie bij Fonky van andere?

“Bij Fonky kom je in een team van gezellige collega’s en heerst er een leuke sfeer op kantoor. Daarnaast zijn er normaal veel borrels (in deze tijd helaas even niet) en veel trainingen om jezelf te ontwikkelen.”

Wat heeft Fonky jou gebracht in het leven? 

“Door Fonky stap ik vaker uit mijn comfortzone.”

Welke tip wil jij meegeven voor aankomende studenten?

Probeer eens uit je comfortzone te stappen. Doe iets wat je eigenlijk nooit zou gaan doen. Daarnaast kan ik als tips meegeven: met een goede planning naast je studie kom je een heel eind. En blijf jezelf uitdagen, want met uitdagingen blijf je jezelf ontwikkelen.”

Wil jij ook recruiter worden bij Fonky? Bekijk hier de openstaande vacatures en solliciteer direct. 

Sales Recruiter Doortje

Dit interview is met:

Doortje van de Water