Mert vertelt over zijn ervaringen als Sales Agent bij Fonky

Door Fonky ben ik erachter gekomen waar mijn passie ligt: verkopen, presenteren en over dingen vertellen.

Mert Yildirim

Mert vertelt over zijn ervaringen als Sales Agent bij Fonky

Vertel eens wat over jezelf
Ik ben Mert, 18 jaar en ik werk nu bijna een jaartje bij Fonky Rotterdam. Ik ben aangesproken op Centraal Station door een collega van mij. Het leek mij heel erg leuk en interessant dus ik heb het een kans gegeven. Dat pakte heel goed uit en ik werk er al een tijd. Ik loop voor het project dagbladen en ik werf mensen op straat. 

Wat vind jij zo leuk aan het werk wat je doet bij Fonky?
Wat ik er zo leuk aan vind is dat je de hele dag leuke gesprekken voert met mensen. Je krijgt eigenlijk als het ware betaald om gesprekken te voeren. Je hebt altijd vrolijke mensen om je heen. Daarnaast werf ik ook. Dat houd in dat ik mensen aanspreek en nieuwe collega’s probeer binnen te halen. Dat vind ik heel erg leuk.

En hoe overtuig jij mensen op straat om bij Fonky te komen werken?
Ik probeer mijn eigen ervaringen te delen. Wat ik zelf heel erg waardeer in het werk probeer ik op andere mensen over te brengen. Ik vind het bijvoorbeeld heel fijn dat je zelf je werkdagen kan inplannen en niet al drie maanden van te voren je beschikbaarheid hoeft op te geven. Daarnaast verdient het voor 18-jarige leeftijd heel erg lekker. Ik houd ook heel erg van gezelligheid. Altijd na werktijd ga je met je collega’s nog even een drankje doen, of maandelijks hebben wij onze payday borrels. Dat zijn super leuke dingen en zo leer je je collega’s heel goed kennen. Dat zijn wel dingen die ik vaak benoem. Wat ik ook heel vaak zeg is dat je de hele dag leuke gesprekken voert en daar betaald voor krijgt. Daarmee kan ik mensen altijd wel goed overtuigen!Welke van de DAPPER-kernwaarden vind je het beste bij jezelf passen?
Authentiek! De mensen waarmee ik ben ingewerkt, hebben allemaal een eigen manier van verkopen. Daar heb ik mijn eigen draai aan gegeven. Mijn manier van verkopen vind ik zelf heel erg vriendelijk en klantgericht en daarmee haal ik de mensen over. Ik vind het heel belangrijk om op een eerlijke en vriendelijke manier te werken en verkopen.

En hoe doe jij dat dan? Kan je daar een voorbeeld van noemen?
Wat ik klantvriendelijk vind is dat ik mensen het gevoel geef dat zij zelf een keus hebben. Ik maak het laagdrempelig en luchtig, zodat mensen het gevoel krijgen dat de keuze volledig bij hun ligt. Je merkt dat mensen dat altijd heel erg fijn vinden. Ze gaan zo met een fijn gevoel weg.

Wat onderscheid jou van jouw collega’s?
Ik ben vier maanden de jongste medewerker van Fonky geweest. Destijds was ik ook de enige die twee keer per week dagbladen liep en drie keer per week ging werven. Ik was op jonge leeftijd al heel erg veel bezig met en voor Fonky. Dat onderscheidt mij wel van de rest. Wat doe je naast Fonky?
Ik houd heel erg van gezelligheid, dus ik probeer zoveel mogelijk tijd door te brengen met mijn familie en vrienden. Ik heb ook de vooropleiding van de politieopleiding gedaan en dat vraagt ook veel tijd. Ik probeer mijn tijd goed te verdelen over studie, werk en mijn privéleven.

Hoe zou jij Fonky omschrijven?
Fonky denkt heel erg aan de medewerkers. Het is een heel leuk en leerzaam bedrijf voor jonge mensen om zichzelf te ontwikkelen en voor te bereiden op het serieuze werk leven. Je leert jezelf kennen en komt erachter wat bij je past en wat jou uniek maakt. Door Fonky ben ik erachter gekomen waar mijn passie ligt: verkopen, presenteren en over dingen vertellen. Daarnaast heb ik mijn sociale vaardigheden heel erg ontwikkeld. Vroeger durfde ik nog niet eens aan mensen de weg te vragen en nu spreek ik mensen zelf aan om bij Fonky te komen werken. 

Wat zou je mensen willen meegeven die nog niet bij Fonky werken?
Wij hebben elke week een aantal kennismakingspresentaties. Dat is geen sollicitatie en je zit ook nergens aan vast. Die presentaties zijn puur bedoeld om informatie te geven over Fonky en te kijken of het bij je past. Als ik die kans niet had gehad, had ik hier waarschijnlijk niet gewerkt. En nu heb ik al bijna een jaartje een super leuke bijbaan. Geef het dus zeker een kans en wie weet worden wij collega’s! Je verdient super veel geld, plant je eigen werkdagen in en daarnaast is het super gezellig. Kom dus zeker een keertje langs.