Sander vertelt over zijn Fonky Journey: van werver naar Conceptdesigner

Sander vertelt over zijn Fonky journey: van werver naar Conceptdesigner

Hoe is het om als Conceptdesigner te werken bij een salesbureau? Met wat voor werkzaamheden ben je bezig? En wat maakt Fonky zo’n leuke werkgever? Wij vroegen het aan een van onze collega’s, Sander van Duren. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees dan snel verder.

Hoe ben je begonnen bij Fonky?

“Dit is wel een leuk verhaal; mijn ex-vriendin werkte destijds bij een sales bureau in Groningen. Toen ik van plan was daar ook te solliciteren vertelde ze dat als ik ECHT veel geld wilde verdienen ik bij Fonky aan de slag moest gaan. Dit liet ik me natuurlijk niet twee keer zeggen en zo is het 5 jaar geleden begonnen. Nu ben ik doorgegroeid naar Conceptdesigner.”

Welke Fonky journey heb jij doorgemaakt?

“Ik denk dat ik kan zeggen dat ik de ideale Fonky journey heb doorgemaakt. De journey zoals Fonky deze voor zich ziet, maximaal doorgroeien en jezelf blijven ontwikkelen. Ik had zelf niet verwacht dat ik deze groei zou doormaken. Ik ben begonnen als Rookie, toen Sales Agent, daarna doorgegroeid naar Sales Coach en op gegeven moment ook Sales Professional geworden. Hierna is mij de kans aangeboden om de vestiging in Rotterdam op te zetten. Dit was heel spannend en natuurlijk een hele grote uitdaging omdat ik mijn eigen stad moest verlaten. Toch ben ik heel blij dat ik de stap heb genomen. In Rotterdam heb ik een hele leuke en leerzame tijd gehad als Sales Manager en verschillende projecten gedraaid. Tijdens mijn gehele Fonky journey heb ik veel sales, presentatie, organisatie en sociale skills ontwikkeld. Na de afronding van mijn studie Communicatiesystemen borrelde het ook om hier wat mee te doen en mezelf buiten de sales te ontwikkelen. Ik wist eerst niet dat de mogelijkheid er binnen Fonky was, maar na goed overleg is er een hele nieuwe functie uit gevloeid; Concept designer.”

Hoe ziet een werkdag er uit voor jou?

“Mijn dagen verschillen heel erg. Ik ben als het ware een spin in het web van verschillende stakeholders. Als Conceptdesigner werk ik projectmatig, waardoor mijn dag er altijd anders uitziet. Het project waar ik nu aan werk is de Fonky Journey, de reis die je doormaakt bij Fonky vanaf het moment dat je je bij ons aanmeldt. Dat is natuurlijk heel breed en meerdere afdelingen dragen hier ook aan bij. Ik zie het als mijn taak om de Journey voor iedereen zo consistent, waardevol en persoonlijk mogelijk te maken. Zo onderzoek ik op de ene dag statistieken en gegevens en op andere dagen houd ik een interview met werknemers over hoe ze bepaalde zaken ervaren. Waar ik me veel mee bezig houd is het vertalen van behoeftes en resultaten naar visuele ontwerpen of functionele prototypes. Zodat we daar een goed beeld bij krijgen, dingen kunnen testen en de juiste oplossingen vinden.”

Wat vind je het leukste aan jouw functie?

“Voor mij is geen enkele werkdag hetzelfde. Ik raak in een sleur als mijn week er steeds hetzelfde uitziet en ik dezelfde taken uit moet voeren. Ik vind het heel leuk om projectmatig te werken omdat hier vaak ook een vorm van onvoorspelbaarheid bij komt kijken, je weet vaak in een later stadium pas waar het eindigt. Daarnaast pak ik graag grote projecten op en vind ik het interessant te zien hoe we die tot een succes kunnen maken. De diversiteit in mijn week en het samenwerken met veel mensen en afdelingen vind ik het leukste aan mijn job. Waar ligt het aan, wat kan er beter, wie hebben we nodig en hoe gaan we dit met samen fixen.”

En aan FS?

“Ik werk nu al 5 jaar bij Fonky. Dat de behoefte er nog niet is geweest elders te solliciteren zegt natuurlijk ook al wat. Het leukste bij Fonky is de fijne informele werksfeer die je niet snel ergens anders tegen komt. Ik denk dat er weinig bedrijven zijn met meerdere vestigingen waarbij je nog steeds die chille informele sfeer en platte hiërarchie hebt. En waar je collega’s het geen probleem vinden om s’avonds nog op appjes te reageren. Fonkianen zijn heel dedicated en er heerst op elke vestiging en op het hoofdkantoor echt een “een team een taak gevoel”.

Wil jij Fonky beter leren kennen? Ben jij op zoek naar de ultieme bijbaan? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog!