Stefan vertelt hoe het is om als IT’er bij een salesbureau te werken

Stefan vertelt hoe het is om als IT’er bij een salesbureau te werken

Hoe is het om als IT’er te werken bij een salesbureau? Met wat voor werkzaamheden ben je bezig? En wat maakt Fonky zo’n leuke werkgever? Wij vroegen het aan een van onze collega’s van IT, Stefan Pater. Benieuwd naar zijn ervaringen? Lees dan snel verder.

Wie ben je en wat doe je bij Fonky?

“Ik ben Stefan Pater en ik werk als programmeur bij Fonky. Dat houdt in dat ik ervoor zorg dat alle nieuwe verzoeken die binnenkomen voor ons CRM systeem (MFS) gemaakt worden, alle bugs opgelost worden en dat het systeem blijft draaien en constant verbeterd wordt.”

Hoe ben je bij Fonky terecht gekomen?

“Ik had een tijdje geleden op mijn LinkedIn aangegeven dat ik open stond voor een nieuwe uitdaging, omdat ik op dat moment op zoek was naar een nieuwe baan. Ik werd door Niels, onze HR Manager, benaderd om op gesprek te komen. Ik had eerst een telefonisch gesprek met de voormalig recruiter van Rotterdam en daarna een sollicitatiegesprek met Niels en Erol. Dat beviel van beide kanten heel goed en zo ben ik bij Fonky begonnen.”

Wat sprak jou aan bij Fonky?

“Ik voelde direct een goede vibe. Er werken heel veel jonge mensen en dat bevalt me heel goed. Het is heel anders dan bij een normaal internetbureau, omdat je hier direct contact hebt met de mensen voor wie je aan het werk bent. Daarnaast ben je continu aan één systeem aan het bouwen in plaats van verschillende projecten. Dat maakt het heel erg leuk!”

Merk je dan ook verschil in de bedrijfscultuur van Fonky en andere bedrijven?

“Ja! Ik heb ook bij een aantal andere bedrijven gewerkt waar er regelmatig borrels waren en veel jonge mensen werkten, maar hier is het toch anders. Fonky is een bedrijf gericht op studenten, waardoor er bijna alleen maar jonge mensen werken. Er is een hele andere dynamiek en dat spreekt mij heel erg aan. Bij Fonky kan je altijd blijven hangen voor een borreltje. Fonky is een heel jong en dynamisch bedrijf. Geen dag is hetzelfde.”

Waar ben je het meeste trots op wat je hebt hebt ontwikkeld?

“Ik heb tijdens mijn afstudeerstage bij Fonky dashboards gemaakt voor alle Recruiters, Sales Managers, Vestigingsmanagers, Account Managers en Operational Managers. Dat is een heel groot project geweest waar ik in me eentje aan gewerkt heb. Daar heb ik heel veel positieve reacties op gekregen en ben ik het meeste trots op!”

En wat zijn dat voor dashboards?

“Het zijn dashboards waar mensen in één oogopslag de informatie krijgen te zien die voor hun dagelijkse werkzaamheden belangrijk zijn. Er werd natuurlijk altijd al veel informatie opgeslagen in MFS, echter werd daar niet zoveel mee gedaan. Ik ben met alle stakeholders in gesprek gegaan om te kijken welke informatie voor die persoon het belangrijkste is. Op basis daarvan heb ik voor iedereen een gepersonaliseerd dashboard ontwikkeld.”

Wat is je tot nu toe het meeste bijgebleven?

“Ik denk toch wel de dingen buiten het werk op zoals het Fonky Feest, het kantoorweekend,de borrels etcetera. Daar gebeuren altijd leuke dingen die ik voor de rest van mijn leven niet meer vergeet.”

Wat vind jij het leukste aan je baan?

“De collega’s! De Fonky Family staat altijd open voor een praatje en/of borreltje. Dat maakt Fonky voor iedereen een heel leuk bedrijf om voor te werken, welke functie je dan ook bekleedt.”

Waarom heb jij voor IT gekozen?

“Ik heb verschillende studies geprobeerd, maar kwam er uiteindelijk achter dat IT het beste bij mij past. Het leuke aan IT is dat je door middel van het schrijven van codes iets compleet nieuws kan ontwikkelen. Als je de code ziet lijkt het soms net abracadabra, maar zodra de code live wordt gezet verschijnt er een hele website of applicatie. Dat maakt het voor anderen vaak een stukje magie en dat vind ik er zo leuk aan!”

Hoe ziet een dag er van jou uit?

“We beginnen de dag meestal met een daily stand-up waar de voortgang en alle issues worden besproken. Vervolgens gaan we allemaal aan de slag met onze issues. Als er een issue klaar is wordt deze op een aparte testing server gezet en testen we het issue met elkaar. Als een issue is getest en je de code hebt gereviewed is deze klaar om live te gaan. Elke twee weken worden alle issues die in die periode zijn ontwikkeld live gezet.”

Wat zou jij it’ers aanraden in jouw vakgebied?

“Staar je niet blind op functies bij echte IT bedrijven. Het kan juist heel erg leuk zijn om een IT functie te vervullen bij een bedrijf als Fonky wat geen IT als core business heeft.”

Wil jij Fonky beter leren kennen? Ben jij op zoek naar de ultieme bijbaan? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog!