Studententijd in Leiden

Willeke: “Toen ik eenmaal op kennismaking was geweest was ik snel om!.

Hoe beleven Fonkianen hun studententijd? Tijdens de introductieweken van het nieuwe studiejaar zoeken we dit uit in de serie “Fonky in mijn studententijd”. We spreken Fonkianen uit verschillende studentensteden. Hieronder het verhaal van Willeke over haar studententijd in Leiden.

Hoe ervaar je je studententijd in Leiden?

Mijn studententijd in Leiden ervaar ik tot nu toe als een heel leerzaam. Na je middelbare schooltijd kan dat studeren, het leggen van nieuwe contacten en je leventje moeten opbouwen in een nieuwe stad best wel overweldigend zijn. In Leiden zijn er gelukkig super veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Zelf studeer ik toegepaste psychologie aan de Hogeschool waar ik helemaal op mijn plek ben, woon ik lekker in het hartje van Leiden en heb ik een hele hoop leuke mensen leren kennen onder andere via mijn studentenvereniging en natuurlijk baantje bij Fonky. Tot nu toe zou ik mijn studententijd omschrijven als helemaal top!

 Welke zaken zijn belangrijk voor jou als student?

Er zijn meerdere dingen die ik belangrijk vind voor mij als student. Studie vind ik heel belangrijk, je bent tenslotte wel student, maar je moet ook tijd hebben voor je vrienden en vriendinnen. Afgelopen jaar ben ik bij een studentenvereniging gegaan en vind ik het leuk om doordeweeks wat feestjes mee te pakken. Hiernaast is overdag na de studie lekker in het park zitten of het terras op gaan is natuurlijk ook niet onbelangrijk.

Waarom heb je gekozen voor Fonky als baan in je studententijd?

Afgelopen jaar ben ik bij een studentenvereniging gegaan in Leiden en via twee clubgenoten kwam ik bij Fonky terecht, zij werkten er toen al een tijdje. Ze waren erg enthousiast over Fonky zelf en daarnaast verdienden ze ook super lekker. Toen ik eenmaal naar de kennismaking was geweest was ik snel om!

Hoe zou je de Leidse Fonkianen omschrijven?

De sfeer binnen Fonky Leiden zou ik omschrijven als heel relaxed. Voor dit baantje moet je natuurlijk een beetje een babbel hebben, wat ervoor zorgt dat je een super sociale groep mensen krijgt waar het altijd gezellig en druk is en iedereen altijd wel wat te vertellen heeft! Zelfs als ik geen shift hoef te lopen ga ik soms ‘s avonds nog wel eens langs om een biertje te doen met iedereen. Gewoon, voor de gezelligheid.

En hoe zou je de sfeer bij Fonky Leiden beschrijven?

De Fonkianen in Leiden zijn allemaal super nuchter en lekker extravert. Inmiddels heb ik met de meesten natuurlijk al een keer op shift gestaan en iedereen staat voor de deur alsof ze nooit anders hebben gedaan. Iedereen is bereid om te leren van elkaar en ik vind het leuk om te zien hoe iedereen stuk voor stuk uniek is en zijn eigen bijdrage levert aan het team!

Wat voegt Fonky toe aan je studententijd in Leiden?

Zoals al eerder genoemd veel gezelligheid en daarnaast ook een financiële bijdrage. Studeren, je eigen kamertje hebben en ook nog eens leuke dingen willen doen met je vriendinnen is niet gratis helaas.

Raad je Fonky Leiden aan bij aankomende studenten?

Fonky Leiden valt zeker aan te raden als bijbaan voor aankomend studenten! De mensen binnen fonky zijn heel vriendelijk en het is super fijn als je ten eerste natuurlijk lekkere wat geld kunt verdienen en ten tweede ook je eerste vriendschappen kan gaan opbouwen.

Ben jij ook op zoek naar een bijbaan om jouw studentenleven te bekostigen? Solliciteer dan nu naar de bijbaan Sales Agent en start met bovengemiddeld verdienen! Bovendien maak je tijdens de introweken kans op een bonus van € 1000 voor jouw studentenleven!

Dit interview is met:

Willeke Ram