Geluksvogels; trip naar Gran Canaria met KPN

Afgelopen maand mochten 7 collega’s vanuit Fonky een trip maken naar Gran Canaria. De foto’s en filmpjes waren jaloersmakend en lieten al wel een impressie van de trip achter, maar de échte juice hebben we nog niet meegekregen. Dus, tijd om de lucky ones te ondervragen. Lotte van Huet (Accountmanager Telecom) en Jelle de Wit (Sales Manager) vertellen.


Hoe vet dat je naar Gran Canaria bent geweest?! Vertel; hoe heb je die kans gekregen?

L: Eigenlijk door een samenwerking van Fonky en KPN. Het was namelijk zo dat KPN ons, het Sales-team, een uitdaging had gegeven. Was een pittige, maar Fonkianen gaan natuurlijk niks uit de weg. Toen wij de uitdaging eenmaal als team geklaard hadden werden de Sales Managers en ik beloond met een weekend weg. En dat werd uiteindelijk Gran Canaria.

J: Wij kregen op een middag, terwijl we gewoon aan het werk waren, een melding dat er een spoed meeting was. Dus wij allemaal, terwijl we buiten op straat stonden met onze KPN jasjes nog aan, via onze mobiel online die meeting in. Daarin hoorde we dat ze een hele leuke aankondiging hadden, wat bestond uit een best wel uitdagende opdracht. Als we die zouden halen mochten we met zijn allen een paar dagen weg. Dat vond iedereen natuurlijk wel leuk om te horen. Uiteindelijk hebben we de uitdaging dubbel en dwars gehaald en zodoende zaten we niet veel later in een vliegtuig richting Gran Canaria.

“Chillen op het dak van het hotel, beetje bij het zwembad liggen en uitbrakken in de zon. Het was een geslaagde trip.” – Jelle de Wit 


Goeie! Sales Managers blij, Fonky blij. Hoelang zijn jullie er uiteindelijk geweest?

J: Donderdag middag die kant op en zondag weer naar huis. Vier dagen volledig genieten. Het was daar gewoon 23 tot 25 graden. Gewoon lekker zonnetje, dus. We konden daar op het dak van het hotel rustig vertoeven, ‘s ochtends uitbrakken en lekker naast het zwembad liggen. Echt heel chill.

“Ik ben nog nooit eerder met zes mannen op vakantie geweest. Het was wel echt een andere ervaring, haha.” – Lotte van Huet 


Heel nice. Heb je het een beetje volgehouden met de collega’s die mee waren?

L: Ja! Ik vond het echt heel leuk ondanks dat het voor mij wel wat gekkig voelde, aangezien ik de leidinggevende ben van de Sales Managers die mee mochten. Daarnaast zijn het ten eerste zes mannen(!) waarmee we naar Cran Canaria gingen. En ten tweede zijn ze allemaal véél jonger. Of ten minste een stukje, dan. Dus ik dacht eigenlijk dat zij het niet leuk zouden vinden dat ik mee ga. Toen ik de vraag bij hun neerlegde reageerde ze gelukkig allemaal dat ze het juist een goed idee vonden. Dus dat was wel heel erg lief. Ik ben nog nooit eerder met zes mannen op vakantie geweest, maar dat is echt wel een andere ervaring dan wanneer je met vrouwen op vakantie gaat, haha. Alles gaat zo lomp en zo wild. Maar iedereen heeft het heel leuk gehad. Ze zeiden zelfs ‘misschien moeten we hier een jaarlijks dingetje van maken’, dus dat zit wel goed denk ik.

J: Ja! Was super gezellig. We hebben het goed met elkaar uitgehouden. Misschien af en toe iets té gezellig, hahaha. We hebben er wel enige verwondingen aan over gehouden. De Sales Manager Youri uit Leiden en ik hadden op een avondje uit wat lopen stoeien en toen had hij ineens een snee in zijn hoofd. De dag erna had ik iets aan mijn sleutelbeen. Echt nog steeds geen idee wat, haha. Hij werkt overigens nog steeds niet, maar ik ben wel herstellende. Dus dat komt allemaal goed. Ik kende eigenlijk alle jongens die meegingen al, de een wat beter dan de ander natuurlijk, maar zo’n vakantie sterkt gewoon nog meer het teamgevoel aan.

“Ik heb niet zoveel gedronken, maar er is wél veel gedronken.”-  Lotte van Huet 


Wat is je het meest bijgebleven van de trip? 

L: Er is mij niet echt één ding het meest bijgebleven, denk ik. Meer dat de trip naar Gran Canaria over het algemeen gewoon echt heel goed is geweest voor de persoonlijke relaties in het team. Dat het niet alleen een werkrelatie is tussen collega’s, maar dat je iedereen ook echt beter leert kennen.

J: Wat het meest is bijgebleven is dat deze trip echt heeft gezorgd voor een nóg betere sfeer, een soort broederband zelfs. Je wordt gewoon automatisch echt vrienden. Dat is toch wel het leukste eraan. Je ziet dat ook aan wanneer iemand verwondingen oploopt, we stonden allemaal voor elkaar klaar.


Dat is ook waar onze Fonky Family voor staat, natuurlijk. Hey uh, even tussen ons; hoeveel drank is er dat weekend doorheen gegaan?

L: Hahaha… wel veel, ja. Zelf heb ik me wel ingehouden, hoor. Maar dat is omdat ik natuurlijk verantwoordelijk was daar. Denk aan de verzekeringen afsluiten etc. Voor de groep was ik natuurlijk een beetje het aanspreekpunt. Al hou ik mezelf eigenlijk altijd wel vast aan zo’n rol, dat gaat automatisch. De rest heeft gewoon lekker kunnen zuipen daar. Dus laat ik het zo zeggen; ik heb niet zoveel gedronken, maar er is wél heel veel gedronken. Haha.

J: Lastig, lastig, lastig. Ik weet eigenlijk niet eens hoeveel ik zelf heb gedronken, hahaha. Ik weet nog wel bijna alles, hoor. Één avond niet meer, vanaf zaterdagmiddag. Toen waren we op het strand en verder is het een beetje een blur. Voorderest is er wel veel drank doorheen gegaan. Alles uiteraard gewoon goed afgelopen. Hoeveel drankjes er zijn genomen weet ik niet. Maar goed, als je dan zo’n reis krijgt moet je er ook maximaal van genieten.

“We hebben anderhalf uur gezocht naar de telefoon van Thyas. Hij was hem vergeten in de taxi.” – Jelle de Wit 


Kun je ons een kleiiiin beetje juice vertellen? 

L: Ja nou, dat valt dus wel mee, haha. Alleen dat Jelle en Youri het op de laatste dag nodig vonden om zó hard met elkaar te stoeien dat Jelle zijn sleutelbeen verrekte. Dus dat is dan de juice, haha. Met mannen op vakantie gaan is zo wild, ze zijn alleen maar aan het vechten met elkaar. Maar ja, ik vind het prima.

J: Thyas uit Groningen had na iets te veel drankjes en te weinig oplettendheid zijn telefoon in een taxi laten liggen, onderweg naar het uitgaan. We hebben toen eigenlijk gelijk de avond afgebroken en toen is hij samen met Stan uit Nijmegen met een andere taxi erachteraan gegaan. Ze hebben anderhalf uur gezocht naar de taxi met Thyas’ telefoon, haha. Verder valt je juice mee. Het was vooral chaotisch. Youri en ik hadden het op de eerste avond wel gezellig met meiden in de club, maar daar is het ook bij gebleven. 


Klinkt als een geslaagde trip. Dus werken bij Fonky heeft eigenlijk nóg meer voordelen dan we al wisten?

L: Ja zeker. En Fonky staat ook altijd open voor dit soort dingen, als je een leuk voorstel hebt. Het idee was namelijk origineel om ons een weekend weg te geven, denkend aan iets in het buitenland als Valencia. Ook een beetje cultuur, weet je wel. Maar wij vonden dat niet zo’n goed idee. En toen kwamen wij zelf eigenlijk met Gran Canaria omdat het daar natuurlijk veel beter weer is, haha. En dat vinden ze dan ook prima.

J: Ja klopt, klopt. Dit is natuurlijk super leuk. Ook heb je natuurlijk begin volgend jaar de ski-trip. Dat was vorig jaar geweldig, dus ik ben er aankomend jaar gewoon weer bij. Ook leuk om jou samen met iedereen die voor het eerst gaat skiën van die berg af te zien gaan, haha. Ik heb er nu al zin in. Dus inderdaad, er zijn heel veel voordelen aan bij Fonky werken.


Haha, ik ga mijn best doen tijdens het skiën, hoor. Mij zie je niet vallen. Heb je nog een leuke laatste toevoeging?

L: Ik denk dat het belangrijkste van de trip was dat het onze onderlinge band in de groep heel erg heeft versterkt. Ook goed dat we elkaar een keer buiten werk hebben gezien. Met zo’n weekend trek je natuurlijk lang met elkaar op, dus dat is ook wel anders dan dat je elkaar alleen maar op werk ziet natuurlijk. En dat was gewoon heel leuk. Ik zou er echt wel een jaarlijks ding van willen maken.

J: Nou, ik heb nog een keer Gran Canaria geboekt. Samen met een vriendengroep ga ik in januari terug. Toen ik zo gehavend terug kwam van de KPN trip zeiden mijn vrienden gelijk ‘daar moeten we heen’. Ze willen heel graag de plek zien waar ik ben geweest. Super leuk natuurlijk. Kleine tip; ze hebben hele lekkere cocktails daar.

Dankjewel voor je leuke Fonky Story. Wil jij ook toffe trips en feesten meemaken? Solliciteer dan vandaag nog bij Fonky en wie weet zit jij bij de 5 Fonkianen die de volgende trip onvergetelijk gaan maken.