Van Fonky Rookie naar Fonky Gem: De brief van Debora

Fonky Gems is het thema van dit kwartaal bij Fonky! De Gems staan voor onze medewerkers die tijdens hun Fonky Journey van ruwe edelstenen geslepen worden tot prachtige diamanten. In de serie ‘Van Fonky Rookie tot Fonky Gem’ vragen wij medewerkers een brief aan zichzelf te schrijven, in de tijd dat zij nog een Rookie waren. Wie waren zij aan het begin van hun Fonky Journey? Wat voor advies zouden zij zichzelf willen geven? Je leest het hier terug in hun brief. Deze keer is Regio Recruiter Debora aan de beurt. 

Hoi Debora,

Jouw eerste kennismaking met Fonky, kun je het je nog herinneren? Het was in de zomer van 2016. Samen met je toenmalige vriend was je door Utrecht aan het dwalen, op zoek naar een leuke kamer. Een makelaar contacten, dat leek je wel een goed idee. Terwijl je op het station liep, werd je aangesproken door een Recruiter van Fonky. Zou een bijbaan in de sales niet bij je passen? 

“Die reistijd van twee uur nam je voor lief, zo leuk vond je het bij Fonky”

Het Fonky zaadje was gepland
Je was nieuwsgierig en had afgesproken om op kennismaking te komen, in de horeca was je immers ook altijd al bezig met verkopen. Het Fonky zaadje was gepland. Toeval bestaat niet; want het makelaarskantoor zat náást het Fonky kantoor. Waarom dan niet gelijk even langskomen? Zo gezegd zo gedaan! En zo begon jouw Fonky avontuur.

In het begin van jouw Fonky tijd woonde je nog in Twisk (dorp in Noord-Holland, red.). Die reistijd van twee uur nam je voor lief, zo leuk vond je het bij Fonky. Met die kamer is het trouwens ook nog helemaal goed gekomen. Op jouw vierde werkdag had je al via een collega een kamer gefixt. Win-win.

“Je vroeg je even af; waar ben ik in hemelsnaam in terechtgekomen?”

Appels met saleskrachten
Het voelde gelijk als een Fonky Family, waar je in terecht kwam. Je kon echt levelen met je collega’s. De hype, de vibe en alle aftrappen. Je vond het fantastisch. Je stroomde in tijdens de Recordweek, een week waar elke vestiging álles op alles zet om zoveel mogelijk records te verbreken. Ismar was toentertijd nog Vestigingsmanager van Utrecht. Samen met Ruben vertelde hij een verhaal over appels die hij had meegenomen uit Turkije. In deze speciale appels zaten saleskrachten. Jullie namen met z’n allen een hapje van de appel en iedereen begon te joelen. Je vroeg je even af; waar ben ik in hemelsnaam in terechtgekomen? Maar het voelde direct goed. Met z’n allen naar een doelstelling werken, dat was precies wat je wilde. 

Sky high
Als achttienjarig broekie liep je je eerste shift. De pitch had je helemaal uit je hoofd geleerd, maar dat spelletje aan de deur, dát zat er nog niet echt lekker in. Verdrietig kwam je thuis. Je begon te twijfelen; was sales wel aan jou besteed? Gelukkig zag jouw coach wél de potentie. Hij stelde je gerust en zei dat je gewoon iets meer vertrouwen moest hebben. En met succes, want vanaf toen ging je sky high. 

“Naast hard werken was er ook genoeg tijd voor feest.”

Met knikkende knietjes naar binnen
Naast hard werken was er ook genoeg tijd voor feest. Zo won Utrecht in 2016 de Recordweek! En dat betekent natuurlijk tijd voor een dikke party. In een strandpaviljoen in Scheveningen werd een groot feest georganiseerd voor de Utrechtse vestiging. Iedereen werd met bussen opgehaald, maar jij moest daarvoor nog werken in het restaurant waar je ook een bijbaantje had. Dus vertrok je in je eentje naar Scheveningen. En ja, dat was doodeng. Je had pas vijf shifts gelopen, je kende deze mensen amper! Met knikkende knietjes liep je het paviljoen binnen. Maar die zenuwen bleken nergens voor nodig. Iedereen begon te juichen; “Debora, Debora!”. Ze kenden je nog! Je was echt lid van de Fonky Family. Het werd een legendarische avond… 

“Je hebt zóveel geleerd binnen Fonky”

Skills en learnings
Presenteren, in groepen spreken, je professioneel opstellen, passie overbrengen, vertrouwen creëren als manager; je hebt zóveel geleerd binnen Fonky. Steeds een stapje hoger, steeds een nieuw leerdoel erbij. En nog een leuke bonus: tijdens de Healthweek van Fonky had je de smaak zó te pakken, dat je dertien kilo afviel! Doorzetter die je d’r bent!

Als je jezelf een tip zou mogen geven, dan had je eerder je doelen willen uitspreken. Vanaf het moment dat je je ambities uitsprak naar je Sales Manager, werden er concrete plannen gemaakt. Hoe gaan we Debora naar een Sales Manager functie krijgen? De timing was perfect; want de vacature om in Amsterdam Sales Recruiter te worden kwam voorbij. De perfecte kans om managementvaardigheden op te doen. Op naar Amsterdam!

Zien en gezien worden
Je had het onwijs naar je zin in Mokum. Het was zien en gezien worden in de hoofdstad. Met jouw collega’s pakte je alle leuke feestjes mee. Maar naast tijd voor feestjes was je ook onwijs aan het vlammen als Sales Recruiter. De vestiging groeide in korte tijd uit van 28 naar 62 medewerkers.

Niet lullen maar poetsen
Ondertussen had je al heel wat stappen gemaakt binnen de organisatie. Van Sales Agent naar Coach & Professional; alle projecten van Fonky heb je uitgeprobeerd. Toen Fonky Rotterdam werd opgericht, werd aan je gevraagd of je daar niet hetzelfde trucje wilde uitproberen. En ach, waarom ook niet? Niet lullen maar poetsen, dat konden ze wel in Roffa. In de drie maanden dat je daar aan de slag ging, groeide het team met maar liefst 15 medewerkers.

“Dankzij jouw bijdrage is Fonky gegroeid in haar professionaliteit”

De volgende stap
Inmiddels was je klaar voor de volgende stap. Je sprak je doelen uit en inmiddels ben je Regio Recruiter van Fonky! Het meest trots ben je op het feit dat je recruitment écht op de kaart hebt gezet. Dankzij jouw bijdrage is Fonky gegroeid in haar professionaliteit. Zeker op het gebied van opleiding, trainingen en het opstellen en behalen van KPI’s. Je hebt geleerd dat binnen Fonky alles mogelijk is, zolang je maar commitment geeft. Dankzij jouw Fonky Journey ben je gekomen waar je nu bent; een geslepen diamant! 

Groetjes,

Debora

Wil jij net zoals Debora ook groeien en ontwikkelen bij Fonky? Solliciteer dan snel als Sales Agent op een vestiging bij jou in de buurt!