Van Fonky Rookie tot Fonky Gem: De brief van Martijn

Fonky Gems is het thema van dit kwartaal bij Fonky! De Gems staan voor onze medewerkers die tijdens hun Fonky Journey van ruwe edelstenen geslepen worden tot prachtige diamanten. In de serie ‘Van Fonky Rookie tot Fonky Gem’ vragen wij medewerkers een brief aan zichzelf te schrijven, in de tijd dat zij nog een Rookie waren. Wie waren zij aan het begin van hun Fonky Journey? Wat voor advies zouden zij zichzelf willen geven? Je leest het hier terug in hun brief. Deze keer is Regiomanager Martijn aan de beurt. 

Hoi Martijn,

In 2013 begon voor jou het studentenleven. Je begon aan de studie SPECO Sportmarketing & Management in Tilburg en natuurlijk hoorde daar ook op kamers gaan bij. Via jouw oude werk kende je Philip (Vestigingsmanager toentertijd, red.) al. Hij benaderde je voor een functie bij Fonky Eindhoven en dat zag je wel zitten. Vanaf toen ging het snel! Het weekend dat je terugkwam van je minor in Spanje dook je samen met je vrienden de kroeg in. Ietwat brak meldde je je maandag voor een training. Een dag later draaide je al je eerste shift! 

“Je was ontzettend blij met de kansen die je toen kreeg”

Beuken, beuken, beuken
Al snel werd Fonky Eindhoven jouw tweede thuis. Het werkethos sprak je aan; lekker beuken met z’n allen. En eerlijk is eerlijk, je kickte op de beste zijn. Het eerste kwartaal schreef je al gemiddeld 16 op D2D Loterijen. Je wilde veel en vaak werken, dus werd je ook in Utrecht ingezet om extra mandagen te draaien. Maar de borrels in Eindhoven waren natuurlijk het gezelligst. Klein, maar fijn met alle Eindhovense Fonkianen. Er hing een echte brabantse sfeer. Dat er af en toe PSV-liedjes werden gezongen, zag je als rasechte Feyenoorder door de vingers. In Eindhoven heb je een mooi carrièrepad kunnen bewandelen. Van Rookie naar Sales Agent en daarna Coach en Pro in een korte tijd. Je was ontzettend blij met de kansen die je toen kreeg.

“Deze Rotterdamse Fonkianen werden één grote vriendengroep, een echte Fonky Family”

De mooiste Rotstad die er is

Maar jouw Feyenoord-hart begon sneller te kloppen toen je hoorde dat er een vestiging in Rotterdam werd geopend. Het was altijd al een droom geweest om in Rotterdam te wonen. Dus toen je hoorde over deze nieuwe locatie dacht je direct ‘hier wil ik een rol in spelen’.  Je gooide een balletje op bij de directie en kreeg de kans om samen met Sander (Sales Manager) Fonky Rotterdam op te gaan zetten. De vestiging stond nog in de kinderschoenen en samen met Sander konden jullie écht een eigen cultuur gaan opbouwen. Dat ging met vallen en opstaan. 

Eenmaal je scriptie afgerond in juni 2019, kon je doorgroeien van Sales Manager D2D loterijen naar Vestigingsmanager, de functie die je zo graag wilde. Samen met Damon, de kersverse Sales Manager D2D loterijen, begonnen jullie aan de mooie uitdaging om de vestiging echt op te bouwen. 

Het duurde even tot de vestiging begon te leven, de vestiging telde toen nog slechts 25 werknemers. Het omslagpunt kwam pas echt rond de nazomer van 2019. Door een golf fantastische via via’s kwamen er hele vriendengroepen werken bij Fonky Rotterdam.  Deze Rotterdamse Fonkianen werden één grote vriendengroep, een echte Fonky Family. Altijd samen naar alle feestjes en ook buiten werk werd er veel afgesproken. Inmiddels is Rotterdam de grootste vestiging van Fonky en werkt er een hechte familie; iets waar je ontzettend trots op bent. 

De BVNL winnen is je helaas nog niet gelukt (ook al waren jullie het derde kwartaal van 2020 er ontzettend dichtbij met de tweede plek achter Nijmegen).  Je gunt Damon (Vestigings Manager Rotterdam) met zijn prachtige kantoorteam en leger aan Fonkianen dat zij op korte termijn die BNVL eindelijk eens naar de allermooiste Rotstad halen!

Je probeert positief te blijven en altijd de rust te bewaren”

De deur blijft dicht

Door de jaren heen heb je veel geleerd binnen Fonky. Waar je voorheen snel boos kon worden, probeer je nu rustig te blijven en even na te denken in discussies. Je probeert positief te blijven en altijd de rust te bewaren. Tegenwoordig doe je ook écht de deur dicht als je naar huis gaat om werk en privé zoveel mogelijk gescheiden te houden. Slechte dag gehad? Dat betekent niet meer automatisch afreageren op de mensen waarvan je houdt. Enne… Voordat je over deze alinea kritiek krijgt; je bent hier hard mee bezig en probeert elke week wat progressie te boeken! 

“Wees niet bang om dingen uit handen te geven”

Geef dingen uit handen

Als je een tip zou willen geven aan je jongere zelf, dan zou het zijn dat je niet alles zelf moet willen doen. Wees niet bang om dingen uit handen te geven aan de mensen met wie je samenwerkt. Je kunt simpelweg niet alles alleen. Pas dan ben je echt succesvol.

What happens in Leuven…

Fonky heeft je veel gebracht. Je mag jezelf dan ook met recht een echte Fonky Gem noemen! Maar er is nog wel een klein dingetje… Want wat is er nu precies gebeurd tijdens het kantoorweekend in Leuven? Hierbij nog een oprechte excuses aan Philip. ‘What happens in Leuven stays in Leuven’, maar je zal nooit meer een matras naar zijn hoofd gooien vanaf drie hoog… 

Groetjes,

Martijn

Wil jij net zoals Martijn ook groeien en ontwikkelen bij Fonky? Solliciteer dan snel als Sales Agent op een vestiging bij jou in de buurt!