Beste matties op de werkvloer!

De Via-Via Weken zijn in volle gang! Met het thema ‘All You Need Is Love’ wordt deze periode weer alles op alles gezet om de Fonky Family uit te breiden. Welke kersverse collega’s mogen zich straks onderdeel noemen van deze hechte club?

In onze vorige Fonky Story maakte je al kennis met onze Fonkianen (collega’s, red.) die hun beste vrienden op de werkvloer hebben leren kennen. Blaas de soundtrack van ‘All You Need Is Love’ maar weer door de speakers, want we hebben nog een extra portie feelgood voor je! Iets met paardrijden in Santorini, indrinken op het Waalstrandje en opposites attract… 

Iris (links op de foto, Vestigingsmanager bij Den Haag ) & Debora (Regio Recruiter)

Hé Iris! Wij zijn heel benieuwd. Hoe en wanneer hebben Debora en jij elkaar ontmoet?
“Hoi! Deb en ik hebben elkaar ongeveer vier jaar geleden leren kennen. Ik zocht een baantje, kwam bij Fonky terecht en ik ontmoette Debora op kennismaking. Uiteindelijk kwam ik bij haar in de recruitment poule. We konden goed samenwerken en hadden het gezellig, maar echt vriendinnen waren we toen niet. Ik ben toen een paar maanden in Portugal gaan wonen. Na die maanden kwam ik terug en had ik gesolliciteerd als Recruiter bij Fonky. Ik had Deb natuurlijk snel ingelicht hierover want ik vond het heel leuk om weer met haar samen te werken. En zo geschiedde! Om de woensdag kwam ze naar Eindhoven om mij te begeleiden. Dat werd al snel iedere woensdagavond naar het terras, uit eten of samen naar de bios. Hierna werd ik Salesmanager Goede Doelen in Utrecht. Al vrij snel hadden we de eerste Helweek op werk. Dat was een week waarin je ‘s ochtends om vijf uur opstond om met je kantoorteam te gaan sporten. Best een logistieke uitdaging voor mij, omdat ik in Nijmegen woonde. Deb stelde toen voor dat ik de hele week bij haar kon logeren. Nou, hartstikke gezellig dacht ik. Vanaf dat moment had ik een tweede huis in Utrecht. Ik werd min of meer huisgenoot nummer vier, haha.”

Van collega’s naar (soort van) huisgenoten dus. Wat vind jij zo leuk aan Debora? 
“Nou dat weet ik gelijk! Deb kan overal iets leuks van maken. Wat we ook doen, aan gezelligheid ontbreekt het nooit. We zijn op sommige vlakken echt precies het tegenovergestelde en op sommige vlakken weer exact hetzelfde. Dat maakt dat we elkaar aanvullen, maar ook dat we dezelfde dingen leuk vinden om te doen.”

Klinkt als een mooie combi deal, jullie twee. Wat is jullie meest memorabele moment samen geweest? 
“Ons leukste moment? Poeh, dat is wel een lastige! We zijn inmiddels zeven keer samen op vakantie geweest en hebben echt veel leuke dingen meegemaakt. Maar niet al onze momenten zijn voor het daglicht bestemd, haha. Ik denk dat onze vakantie in Kroatië tot nu toe het leukst was. We houden er allebei heel erg van om echt luxe uit eten te gaan en van tevoren een mooie outfit te scoren. Gewoon lekker alles erop en eraan. Heerlijk! Ik heb ook enorm gelachen toen we samen gingen paardrijden op Santorini. Iets wat Deb waarschijnlijk niet meer gaat doen… Haha!”

Hanne en Guus (beiden Sales Agent bij Fonky Nijmegen) 


Hé Hanne! Hoe is deze platonische comance (collega romance) tussen jou en Guus ontstaan?
“We hebben elkaar ontmoet in de zomer van 2017, via een gemeenschappelijke vriendin van ons. Tijdens die zomer gingen we echt elke dag op het Waalstrandje (in Nijmegen, red.) indrinken, om vervolgens uit te gaan in café De Buurman!”

Klinkt als een heerlijke zomer. Wat vinden jullie zo leuk aan elkaar?
“Dat is eigenlijk heel simpel; we zijn compleet tegenovergesteld. Daarom vullen we elkaar perfect aan.”

Yin en Yang dus! Wat is jullie leukste moment samen?
Mag ik maar één moment kiezen? Ik kan niet kiezen, want er zijn echt ontelbaar leuke momenten. Maar een van mijn favoriete momenten is altijd als we na de shift even gaan bijkletsen. Het een leidt al snel tot het ander, voor je het weer zijn we ergens op een of ander feestje beland en is de avond weer totaal geëscaleerd.” 

De (platonische) liefde tussen deze duo’s spat van je beeldscherm af! Dit wil je toch ook? Dus channel je innerlijke Robert Ten Brink, zet die roze bril op en trek al die afgezaagde Valentijnclichés uit de kast: tijdens deze Via-Via Weken ga jij op zoek naar jouw nieuwe bestie op de werkvloer.