Maak kennis met Dave, de #2 van de Club van Honderd

Doekoe Dave is inmiddels een begrip bij Fonky! En dat is niet verwonderlijk, aangezien hij de nummer twee van de Club van Honderd is. Deze strijder heeft 604 shifts op zijn naam staan en dat is, op z’n zachts gezegd, best een prestatie. Met het Club van Honderd Weekend in zicht vonden wij het een perfect moment om deze sales goeroe uit Groningen eens aan de tand te voelen over zijn absurd hoge shiftscore!

Hé Dave! De meesten van ons kennen jou inmiddels wel, maar zou je jezelf toch nog even kort willen introduceren? 
“Jazeker. Mijn naam is Dave en ik werk inmiddels 5,5 jaar bij Fonky. Ik was op zoek naar een bijbaan in Groningen en kwam terecht bij een fieldmarketing bureau. Ik had al snel door dat ik sales heel leuk vond om te doen, maar het ontbrak daar echt aan sfeer. Het was komen en gaan bij dat bureau, ik voelde me niet helemaal thuis. 

Via mijn klasgenootje, die toentertijd Vestigingsmanager bij Fonky Groningen was, ben ik in contact gekomen met Fonky.  Ik ben toen vrij snel van bureau geswitcht en merkte al meteen dat alle Fonkianen heel geïnteresseerd in je zijn en je thuis willen laten voelen. Vanaf dag één voelde ik me al heel welkom. Het was echt een warm bad waar ik in terecht kwam. Dat heeft er mede voor gezorgd dat ik er inmiddels al zolang werk. Ik heb er gewoon nog steeds heel veel plezier in en ga nooit met tegenzin naar de vestiging. Wat ik mooi vind aan Fonky is dat je jezelf hier echt kan ontwikkelen. Fonky is voor mij wel de leukste bijbaan van Groningen.” 

Inmiddels heb jij heel wat meters gemaakt bij Fonky. Wat is jouw geheim achter jouw absurd hoge shiftscore?
“Je hebt best wel wat ups en downs tijdens een shift. Het gaat erom hoe je met deze tegenslagen omgaat. Als je je bijbaan niet meer leuk vindt, dan is dat ook vaak omdat je niet met tegenslag om kan gaan. Ik denk dat dat als het ware mijn specialisatie is geworden, het omgaan met die ups en downs.” 

Klinkt indrukwekkend! Dus eigenlijk kan jij een soort van de knop omzetten?
“Ja, zo zou je dat wel kunnen zien. Laatst was er bijvoorbeeld een mevrouw tijdens een shift, die je gerust een kwaaie tante kon noemen. Ze was heel negatief aan het doen, erg onterecht. Hier kan ik dan niet zo goed tegen, zeker als ik merk dat ik niet zo goed in mijn vel zit. Ik ben toen even tien minuten in de auto gaan zitten voor een korte meditatie. Op deze manier kon ik de dag alsnog goed afronden.”  

Hoe moet ik dat dan voor me zien, die korte meditatie?
“Ik probeer mezelf dan even af te sluiten en dichtbij mezelf te komen. Dat heeft goed geholpen, want mijn eindscore die dag was aardig goed. En dat betaalt zich ook uit natuurlijk.“

Lekker, zo’n goed betaalde bijbaan! Met wat voor gevoel sluit jij de dag dan af?
“Toch wel met veel voldoening. Je hebt iets negatiefs overwonnen en dat is altijd wel fijn.“

Wat dacht je toen je hoorde dat je in de Club van Honderd zat?
“Ik vind het heel leuk dat zoiets wordt georganiseerd. Voor mijn 500e shift heb ik een weekendje weg ontvangen en een mooi cadeau, dus dat vond ik echt fantastisch. Het voelt fijn dat je er waardering voor krijgt. Maar ik moet wel zeggen, ik blijf wel een nuchter persoon. Dus ik heb er geen Club van Honderd tattoo laten zetten ofzo, haha.” 

Heb je adviezen voor Fonkianen om die 100 shifts aan te tikken?
“Zeker. Leer omgaan met tegenvallende factoren. Dat komt nu eenmaal voor in je werk en ook in het leven. Des te beter je ermee om leert gaan, des te makkelijker je werk en je leven wordt. Dat zou ik echt als tip mee willen geven.” 

Dankjewel voor dit advies, Dave! We zien jou 27 en 28 november, tijdens het eerste Club van Honderd Weekend. Wil jij er ook bij zijn? Zorg ervoor dat je uiterlijk 27 november jouw 100e shift loopt. Op deze manier verzeker je jezelf van een plekje op de gastenlijst. Succes!