Ellen vertelt over haar ervaring als Sales Coach bij Fonky

Probeer zo positief mogelijk te blijven. Positiviteit is de sleutel naar succes!

Ellen Kooiman

Ellen vertelt over haar ervaring als Sales Coach bij Fonky

Hi Ellen, vertel eens wat over jezelf?
Ik ben Ellen, 19 jaar, werk nu een jaartje bij Fonky als Sales Coach en ik ga de opleiding voor Stewardess volgen. Daarnaast heb ik een broertje en zusje en kom uit Waddingsveen. Dat ligt tussen de vestiging Rotterdam en Leiden in. Ik ben van plan om nog héél lang bij Fonky Rotterdam te werken!

Hoe ben je bij Fonky terecht gekomen?
Een vriendin van mij werd aangesproken op straat. Toen zijn we eigenlijk aangesproken om samen bij Fonky en te kijken wat het werk precies inhoud. Mijn vriendin is nooit op komen dagen en ik heb er een super leuke bijbaan aan over gehouden! 

En wat heeft jou overtuigd om bij Fonky te komen werken?
Mijn hobby is praten en dat komt hier heel goed uit. Het leek mij ideaal als je door middel van praten veel geld kan verdienen. Ik had op dat moment een tussenjaar en was mijn baantje bij de Albert Heijn wel zat. Ik werkte daar veel, maar verdiende weinig. Toen kwam ik bij Fonky terecht met alleen maar leuke en sociale mensen en dat klikte gelijk heel erg goed. 

Wat heb je tot nu toe het meeste geleerd bij Fonky?
Ik was altijd wel echt een doorzetter, maar ik heb heel erg mijn positieve mindset leren te behouden. Ik had altijd al wel een positieve instelling, maar voor dit werk moet je heel erg doorzetten en positief blijven. Dit is de manier om resultaat te behalen en behouden. Vroeger kon ik nog wel eens wat sneller denken van “het is echt slecht weer” of “mensen hebben geen zin in mij”. Op een gegeven moment kreeg ik een realisatie moment dat dat niet de instelling is die je wilt hebben. Tegenwoordig probeer ik alles om te zetten in positiviteit en dat resulteert in hogere scores. Hoe ga je er dan nu mee om als je een keer een slechte dag hebt?
Ik zie elke deur als een nieuwe kans! Als mensen de deur in mijn gezicht slaan heb ik meer kans om bij leuke mensen voor de deur te staan. Als je die instelling vast houdt en elke deur als een nieuwe uitdaging ziet zal je merken dat je scores niet naar beneden gaan als je een keer een wat mindere dag hebt. 

Dat is een mooie instelling! Welke van de DAPPER-kernwaarden zou je aan jezelf koppelen?
Doorzetter! Ik was altijd al wel sociaal en eerlijk, maar doorzetten is iets wat ik heel erg heb geleerd bij Fonky. Het is iets waar ik veel beter in ben geworden. Als het bijvoorbeeld slecht weer is of er zijn bepaalde externe dingen die het werk minder leuk zouden kunnen maken, dan zet ik dat om naar iets positiefs. Vanuit daar behaal ik dan mijn scores.

Waar besteed jij je loon aan uit?
Haha, eigenlijk aan alles! Kleding, eten, leuke dingen doen met vriendinnen, cadeaus voor mijn familie en nog veel meer. En wat doe jij in je vrije tijd?
De laatste tijd besteed ik best wel veel tijd aan Fonky. Ik ben natuurlijk doorgegroeid naar Sales Coach en ik vind het leuk om extra uren op kantoor te zitten. Daarnaast doe ik graag leuke dingen met vriendinnen en met familie.

Wat is het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt?
Ik heb echt zoveel leuke dingen meegemaakt bij Fonky. Dat is teveel om allemaal op te noemen. Wat ik heel leuk vind, is dat je elke dag heel veel leuke gesprekken met mensen hebt en veel verschillende verhalen hoort. Dat maakt het wel heel leuk! Ik houd tenslotte echt van praten haha.  

Wat is jouw salestip?
Probeer zo positief mogelijk te blijven! Positiviteit is de sleutel naar succes.