Fonky Hotspots: hier is het hot and happening in Den Haag

Na jaren zwoegen op de middelbare school voor dat papiertje, is het ein-de-lijk zover: je gaat studeren! Een studie volgen waar je echt energie van krijgt, zelf bepalen hoe laat je opstaat en feesten tot het weer licht wordt. Je studententijd wordt niet voor niks de leukste periode uit je leven genoemd. En onze Fonkianen kunnen dat volmondig beamen.

Als eerstejaars student maak je kennis met een nieuwe stad. Het begin kan soms wat overweldigend zijn. Een nieuwe studie, een nog onbekende stad, misschien ga je uit huis? In de serie ‘Fonky Hotspots’ helpen we jou als nieuwbakken student op weg. Wij hebben aan onze Fonkianen door heel Nederland gevraagd om de favoriete hotspots te delen uit hun studentenstad. Van de ultieme datespot tot gezellig drankjes drinken met vrienden of je ouders mee uit eten nemen; wij hebben de leukste plekjes van tien verschillende studentensteden voor jou op een rij gezet. Zo weet jij altijd waar je moet zijn. Vandaag brengen we een bezoekje aan die mooie stad achter de duinen: Den Haag!


Fonky Den Haag

Harrie Jekkers zong het al: “Ik zou met niemand willen ruilen, zou meteen gaan huilen, als ik geen Hagenees zou zijn…” En we geven hem groot gelijk. Want welke stad heeft er nou een strand op loopafstand, eigen snoepjes (Haagsche hopjes) én een Fonky vestiging middenin het centrum? Dat kan alleen maar Agga zijn! Zet het album van Goldband op, (de nieuwste Haagse popsensatie) en lees je in over alle hotspots die deze stad te bieden heeft.

De Ultieme Datespot

Daten doe je bij The Shore in Scheveningen. Trek je wetsuit maar aan, want het is de hoogste tijd voor een surflesje! Nadat jullie uit gesurfd zijn, is het tijd voor een biertje en een pizza terwijl jullie naar de ondergaande zon kijken. Hoe romantisch wil je het hebben? Enne… Mocht het nou toch geen match met je date zijn, scoor dan het nummer van een surfleraar/lerares?

Drankjes doen met vrienden

Drankjes doen, dat doe je natuurlijk bij de eerste rooftop bar van Den Haag: Bleyenberg. Vanaf dit dakterras heb je een geweldig uitzicht over de Grote Markt en de rest van de Haagse binnenstad. Zijn de keelbanden gesmeerd en heb je zin in een verzetje? Verplaats je dan naar de kelder, waar de karaoke booths klaarstaan voor jou en je vrienden. Leuke funfact: deze tent is vernoemd naar Haagsche volksheld John Bleyenberg, die in de jaren ’80 en ’90 heel Den Haag voorzag van behang!

Uiteten met de ouders

In Den Haag struikel je bijna over de restaurants. Maar eentje die er met kop en schouders tussenuit steekt, is restaurant Ñ (spreek uit als enje). Waan je in mediterraanse sferen op dit heerlijke terras en bestel smaakvolle spaanse gerechtjes van de kaart. Dat het eten lekker is, wordt nog eens bevestigd door de vermelding in de Bib Gourmand. Genoeg redenen om te gaan toch?

Dansen op de bar

Wil je uitgaan in Den Haag? Dan moet je op het Plein zijn. ‘s Avonds veranderen verschillende restaurants hier in gezellige Haagse dancings. Onze ideale avond vindt plaats op het terras van Millers, waar we een cocktail (of twee…) bestellen van de uitgebreide cocktailkaart. Onder het mom ‘sharing is caring’ kun je ook 0,75 liter cocktails bestellen, zoals de Long Island Icetea. Levensgevaarlijk, maar oh zo lekker. Genoeg gezeten? Verplaats je dan naar binnen en ga los op dance classics uit de jaren ‘90.


Een dineetje bij Ñ, Long Island Iceteas drinken bij Millers en surflessen bij The Shore… Het studentenleven is fantastisch, maar helaas niet gratis. Bij Fonky Den Haag vind je daarom De Ultieme Studentenbaan om dit allemaal te bekostigen. Bovengemiddeld verdienen, zelf bepalen wanneer je werkt, genoeg feestjes en events en een focus op training en ontwikkeling.

Klinkt goed, toch? Solliciteer nu als Sales Agent en ook jij hebt straks de Ultieme Studentenbaan. Bovendien maak je tot 10 september kans op €1000 voor jouw studentenleven!