Pleun over haar wervings carrière bij Fonky

Werken bij Fonky voelt als een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn en waar je gezellig tijd doorbrengt met collega’s, die eigenlijk allemaal vrienden zijn!

Pleun Vervoort

Pleun over haar wervings carrière bij Fonky

Wie ben je, wat doe je en hoe ben je bij Fonky terecht gekomen?
Ik ben Pleun, ben 19 jaar, kom uit Venlo en ik ben in september gestart met de opleiding Facility Management. Ik ben met de uitweek tijdens de intro geworven, maar eigenlijk was ik niet gelijk op zoek naar een baantje. Later hebben ze me toch een keertje gebeld en geappt en toen klonk het eigenlijk heel erg leuk. Toen heb ik het gewoon gedaan en daar heb ik geen seconde spijt van gehad, want het is echt super leuk. Daarnaast is het heel goed te combineren, want je kan je eigen tijd indelen. Dat is super fijn.

Wat vind je zo leuk aan werken bij Fonky?
Je doet écht iets en het is ook heel vrijblijvend. Je kan jezelf inplannen en de collega’s waar je mee werkt zijn heel erg leuk. Het voelt niet als echt werken en dat is heel fijn.

Als wat voor soort persoon zou je jezelf omschrijven?
Ik ben heel open en sociaal. Ik ben nooit bang geweest om een praatje te maken met mensen, maar ik denk wel dat Fonky daarin heeft geholpen om nóg socialer te worden en nog minder bang te zijn om op mensen af te stappen. En ik houd heel erg van gezelligheid en dat is iets wat hier heel erg terug komt.

Hoe zie je gelijkenis tussen jezelf als persoon en Fonky als werkgever?
Dat is niet bang te zijn om een praatje te maken. Dat kan ik bij Fonky goed toepassen. Ik merk dat de mensen die bij Fonky werken, ik daar echt goed bij pas. Iedereen is wel lekker sociaal en los en dat vind ik leuk.

Hoe zou jij de mensen die bij Fonky werken omschrijven?
Open, gezellig, sociaal, niet bang voor een praatje, niet bang om iets nieuws te doen. Iedereen staat open voor nieuwe dingen.

Hoe ziet jouw leven er naast Fonky uit?
Ik studeer natuurlijk nog, Facility Management. Ik zit nu in mijn eerste jaar, maar ik wil dit jaar mijn P halen en dan ga ik even kijken of ik doorga met deze opleiding of niet. Daarnaast sport ik en wil ik weer gaan hockeyen. Ik doe heel veel leuke dingen met vriendinnetjes. Zeker nu het lekker weer begint te worden, dan ben ik veel op het terras te vinden. Ik woon in een heel leuk huis hier in Utrecht. En alles is goed te combineren.

Wat doe jij nu bij Fonky en wat zijn jouw ambities binnen Fonky?
Ik heb d2d loterijen gedaan, maar nu ga ik het werven steeds meer proberen te doen en laat ik d2d steeds meer liggen. Ik probeer drie keer per week te werven en zoveel mogelijk nieuwe collega’s binnen te halen en hoop dat ik daar een beetje in kan doorgroeien.

Je bent uiteraard wel bekend met de kernwaarden DAPPER van Fonky. Hoe zou jij jezelf als Authentiek omschrijven?
Ik probeer mij niet helemaal te onderscheiden, maar ik probeer wel alles op mijn eigen manier te doen. Ik probeer mijn eigen draai eraan te geven en lekker mijzelf te zijn. En dat kan ook echt hier, dat is heel leuk en fijn.

En hoe overtuig jij mensen tijdens het werven om bij Fonky te komen werken?
Ik probeer heel eerlijk te zeggen wat het precies inhoudt, maar ook dat het voor studenten het ideale bijbaantje is. Dat vind ik zelf namelijk ook echt en dat benadruk ik.

En hoe ga jij om met een minder succesvolle dag?
Dat is niet leuk, dan denk ik echt van wat heb ik fout gedaan. Dan ga ik vaak bij mezelf na wat ik fout heb gedaan, of vraag ik het aan mensen. Het is nooit leuk, maar je leert er wel altijd van.

Heb jij nog een gouden tip voor nieuwe mensen?
Lekker jezelf zijn! Echt gewoon bij Fonky komen werken. Ik zeg het ook altijd tegen mensen, zoals bijvoorbeeld in mijn huis. Als iemand dan op zoek is naar een baantje zeg ik altijd van “Kom gewoon lekker bij Fonky werken, want het is echt heel leuk!”

Om af te sluiten: hoe zou jij Fonky in drie woorden omschrijven?
Gezelligheid, leerzaam en een warm welkom.