Besparen op je gas- en energierekening? Dat doe je zo!

Sjongejonge, die hadden we niet zien aankomen. Nóg eens 300 euro bovenop je maandelijkse stookkosten in jouw studentenhuis. Besparen op jouw biertjes en feestjes is natuurlijk een groot drama wat jij absoluut niet wil tijdens je studententijd! We geven je 5 tips om die hoge gas- en energierekening te voorkomen én hierop te besparen.

  1. Verwarming uit

Dit is natuurlijk heel voor de hand liggend. Je betaalt liever een biertje extra dan extra hoge stookkosten. Zet daarom je verwarming he-le-maal uit als het buiten boven de 17 graden is, of als je überhaupt niet thuis bent. Als hij uit staat betaal je ook niet, simpel!

  1. Hallo bapao! 

Waarschijnlijk is dit al een van je go-to’s na een avondje stappen of snelle lunch. Bapao’s zijn ontzettend cheap én supersnel op te warmen. Je hoeft maar 30 seconden de magnetron aan te zetten en je hebt een avondmaal. Komkommertje erbij voor de vitamientjes. Geen extra stookkosten voor jouw gaspit.

  1. Ramen dicht 

Zuurstof doet de mens goed, maar het is niet verstandig om al-tijd je raam open te hebben. Zo kan het in jouw kamer ontzettend snel afkoelen, waardoor de thermometer jouw verwarming laat loeien. Dit is niet duurzaam, maar al helemaal niet goed voor jouw portemonnee. 

  1. Hotel lobby 

Wat? Ja! Mochten we nou écht een enorm koude winter krijgen, dan is een hotel lobby altijd een mooi plekje om even op te warmen. Bovendien staat jouw verwarming uit en is het buiten -5. Is het je ooit opgevallen dat het daar ontzettend behaaglijk is? Je krijgt letterlijk een ‘warm ontvangst’! Zelfs als je alleen in de lobby crasht om even een chocolademelk van €2,50 naar binnen te werken. Niet ideaal, maar zo komen we de winter wel door 😉

  1. Kook of douche ergens anders

Als je ergens anders kookt of doucht zal jouw eigen rekening laag blijven. Ga een keer gezellig langs je ouders en kook een lekkere grote maaltijd waar je zelf ook nog drie dagen lol van hebt. En pak gelijk even een douche mee. Of wissel dinertjes af met je vrienden, dat scheelt voor iedereen weer! 

Als jij een vast energiecontract hebt dan zijn de bovenstaande tips niet op jou van toepassing. Mazzel! Zo zit je voor een X aantal jaar vast aan een vast bedrag en kom je niet voor verrassingen te staan.

Heb je na deze tips alsnog te weinig moneys over aan het einde van de maand? Solliciteer dan als Sales Agent of Promotiemedewerker bij Fonky en verdien snel je vaste lasten bij elkaar, thank us later!