Hospiteren kun je leren: 6 hospi tips!

Je hebt voor je idee al 50 hospiteer mails, 30 appjes en 20 hospi’s gehad om eindelijk aan een kamer te komen. No worries, het ligt niet aan jou. De kamernood is hoog, en niet alleen in jouw studentenstad. We geven jou 6 hospiteer tips om je kansen te vergroten op een kamer. Hospiteren maar!

  1. Hospi-mail on fleek

Het begint natuurlijk met je eigen mail. Hierin presenteer je de beste versie van jezelf (duh!). Houd hierbij in je achterhoofd dat iedereen het beste van zichzelf laat zien tijdens het hospiteren en dat daardoor iedereen op elkaar lijkt. Zorg er daarom voor dat jouw mail goed leesbaar is en niet een boekwerk aan zinnen over jouw liefde voor spebi’s. Je kunt beter puntsgewijs werken.

2. Social media up to date

Niet iedereen is een fluflu. Maar het kan zeker helpen om jouw social media up to date te houden. Waarom? Zo zien jouw toekomstige huisgenoten of jij dezelfde interesses en levensstijl hebt. Wanneer jullie interesses en levensstijl overeenkomen is de kans veel groter dat jij wordt uitgenodigd om te hospiteren. 

3. Wees niet te gretig

Dus: wees jezelf! Wanneer jij als een bezetene door alle gesprekken gaat schreeuwen zodat je ook maar een beetje opvalt, val je voor je toekomstige huisgenoten al af. Niemand wil een schreeuwlelijk in huis, doe dit dus vooral niet. 

4. Kom verzorgd over

Zoals je waarschijnlijk al weet hecht niet ieder studentenhuis waarde aan hygiëne. Toch kun je het best, ongeacht je dit al doet of niet, zo verzorgd mogelijk voor de dag komen. Ga niet na je werkshift hospiteren, maar ga eerst even douchen en trek een leuke outfit aan. 

5. Individueel in gesprek

Het is vaak niet mogelijk om iedereen goed te spreken op een hospiteeravond. Zorg er daarom voor dat je met tenminste 2 van de 5 (of 3 van de 8) bewoners een individueel gesprek bent aangegaan. Zo vergroot je je kansen omdat zij ook moeten overleggen wie het beste bij hen past. 

6. Via-via hospiteren  

Als je via-via gaat hospiteren, heb je al gelijk meer kans om gekozen te worden. Wanneer je gaat hospiteren bij een huis dat jou indirect kent, weten zij al dat jij je in dezelfde kring bevindt, wat veel gezelligheid kan opleveren. 😉 


Heb je eindelijk je kamer gevonden? Maar heb je geen flauw benul hoe jij je huur, feestjes, eten en al dat bier kan betalen? Solliciteer dan als Sales Agent of Promotiemedewerker bij Fonky, thank us later!