Impact maken bij Fonky: Onze Backoffice & IT Medewerker Sebastiaan aan het woord

Ons development team is bij Fonky ontzettend belangrijk. Zij hebben als geen ander impact op de werkomgeving van bijna 500 Fonkianen! Dagelijks werken zij aan hun volledig zelf opgebouwde ERP-systeem ‘Mijn Fonky. In dit systeem wordt alles van de organisatie gemanaged. Denk hierbij aan GPS-tracking, real-time scores op dashboards, E-learning, gamification en challenges; alles zit in dit systeem. Best wel vet, toch? Daarom vonden wij het de hoogste tijd om kennis te maken met deze impactmakers. Sebastiaan, onze Backoffice & IT medewerker, deelt zijn ervaringen.

Hoi Sebastiaan! Kan je me vertellen wie je bent en wat je bij Fonky doet?

“Hoi! Ik ben officieel Backoffice & IT medewerker. Maar mijn functionaliteit is voornamelijk software testen voor Mijn Fonky. Fonky werft mensen op straat. Deze mensen moeten vervolgens ingeschreven worden. Dit gebeurt via Mijn Fonky. In dit systeem wordt alles gemanaged. We houden statistieken bij van verschillende shifts, campagnes en nog veel meer. Alles met verdiensten en geld gebeurt in Mijn Fonky. 

“Dankzij mijn werk heb ik echt invloed op mensen en hoe zij Mijn Fonky ervaren.” 

Daarnaast doe ik veel support. Als er bijvoorbeeld iemand vastloopt in het systeem. Zoals problemen met inloggen, bugs, of errors in de website; dan komen ze eerst bij mij. Ik kijk dan met ze mee. Wat gaat er fout? Zit er een fout in de database? Ik vind het leuk om de Fonkianen te helpen. Zij kunnen dan weer verder met hun werk en ik heb iemand tevreden gemaakt.”

Klinkt cool! Hoe ben je bij Fonky terechtgekomen?

“Alweer ruim twee jaar geleden hoorde ik dat een vriendin van mij bij Fonky werkte als Backoffice medewerker. Zij was weer binnengekomen bij Fonky via haar huisgenoot Niels (HR manager). Ik appte haar dat ik op zoek was naar een baan. Ze vertelde over haar werkzaamheden en dat klonk wel vet. Van het een kwam het ander en een maandje later mocht ik langskomen. Als snel werd ik ook Backoffice medewerker! Het was vooral administratief werk toentertijd, maar wel iets meer hardcore, zoals Excel enzo. Het was wat commerciëler. Samen hebben we allemaal processen die toen nog handmatig waren, geautomatiseerd.” 

Zou je jouw werkdag willen beschrijven? 

“Zeker. Om 9.00 uur klap ik mijn laptop open. Om 9.30 uur starten we met de Daily Standup van het IT-team. We bespreken wat de vorige werkdag is gedaan; hoe dat ging, of mensen nog ergens vragen over hebben of ergens tegenaan lopen. Ook leuke heads-ups worden gedeeld. Vervolgens bespreken we onze to do’s. Wat moet er gebeuren en hoe gaan we samenwerken? We werken met tweewekelijkse sprints, die beginnen om de week op maandag. We kijken hoe de vorige sprint is gegaan en bepalen hoe we de toekomstige sprint gaan inrichten. Daarnaast worden losse klusjes besproken.

Na de Daily Standup ga ik aan de slag met mijn werkzaamheden. Ik verricht wat database werk (SQL) in sprints en tests in Mijn Fonky. Ook programmeer ik automatische tests in Javascript. Tussendoor heb ik nog Backoffice en IT meetings.”

Ik heb het gevoel dat ik veel verschil maak, dat is fijn.”

Met welke werkzaamheden maak jij een impact voor al onze medewerkers?

“Eigenlijk heb ik met ál mijn werkzaamheden een impact! Voor het Backoffice gedeelte zorg ik dat de statistieken kloppen en worden bijgewerkt. Voor Mijn Fonky zorg ik met behulp van tests dat dingen werken zoals ze moeten. Ik ga op zoek naar bugs en verzamel bugreports van mensen. Dit geef ik vervolgens door aan de programmeur. Die kijkt er naar en schrijft een oplossing. Vervolgens test ik of de oplossing ook daadwerkelijk werkt. 

Dankzij mijn werk heb ik echt invloed op mensen en hoe zij Mijn Fonky ervaren. Binnen het IT-team ben ik de persoon die zegt wanneer iets terug moet naar de tekentafel. Eigenlijk ben ik een soort poortwachter. Ik ben de eerste persoon die ziet wat er binnenkomt qua support, issues en uitzoekwerk. Ik maak dan een taak van dingen die we kunnen doen. De Product Owner bepaalt daarna wat er mogelijk is. Op die manier heb ik dus een grote invloed op wat er gebeurt.”

“Mijn collega’s zijn allemaal anders en juist die diversiteit maakt het leuk!”

Wat vind je het leukste aan je werk? 

Ik heb het gevoel dat ik veel verschil maak, dat is fijn. Daarnaast leer ik ontzettend veel. Waar ik soms tegen dingen aanloop en denk dat ik er niet uitkom, blijkt het een week later wel te lukken en heb ik weer wat nieuws geleerd. Toen ik net startte bij Fonky, had ik bijvoorbeeld nog nooit met databases gewerkt. Nu kan ik dat allemaal zelf. Daarnaast is het met mijn collega’s altijd gezellig. We zijn allemaal anders en juist die diversiteit maakt het leuk en vult elkaar aan. Ook al zijn we bezig met technische dingen; we maken het wel leuk. Een technische grapje hier en daar. Nee, het is geen saaie droge stof. De sfeer is altijd goed. En op de laatste plaats natuurlijk het kantoor. Een super mooi pand op een toplocatie. Wat wil je nog meer?”

Welke kernwaarden van DAPPER past het meest bij jouw werk en waarom? 

“Da’s een lastige! Ik denk dat Resultaatgericht heel passend is. We werken in sprints, hebben een lijst met dingen die af moeten en werken met harde deadlines. Met z’n allen zorgen we er ook voor dat deze dingen gerealiseerd worden, dus Doorzettingsvermogen is ook passend. Daarnaast werk ik met heel veel gevoelige data, daar gaan we heel Professioneel mee om. Eigenlijk komt bijna alles wel bijna terug!”

Dat is niet gek natuurlijk, als je een dagelijkse impact hebt op bijna 500 Fonkianen! Sebastiaan, dankjewel voor jouw inkijkje in jouw dagelijkse werk als Backoffice & IT Medewerker! 

Wil jij ook impact maken bij Fonky en aan de slag gaan in ons development team? Neem dan snel een kijkje op onze vacaturepagina