Interview: Maartje van Snippenberg

Je doet makkelijk nieuwe contacten op. Dat wilde ik ook een keertje proberen.

Maartje van Snippenberg

Interview: Maartje van Snippenberg

Vertel eens, wie ben je en hoe ben je begonnen bij Fonky?

Mijn naam is Maartje van Snippenberg en ik woon nu een jaar in Utrecht. Op dit moment woon ik in een mooi meidenhuis met vijf meiden. In het begin kende ik nog niet veel mensen in Utrecht, waardoor ik best wel afhankelijk van m’n huis was. Een van die meiden werkte bij Fonky. Ze vertelde dat het altijd super gezellig op Fonky is, allemaal jonge mensen en dat je daar makkelijk nieuwe contacten opdoet. Dat wilde ik ook een keertje proberen. Dus een jaar geleden ben ik begonnen met deur-aan-deur verkoop. Dat heb ik tot december gedaan, want ik wist dat ik in januari stage kon lopen op de HR afdeling van Fonky. Nadat ik mijn stage heb afgerond, ben ik in juni begonnen als Recruiter van Fonky Utrecht.

Kun je uitleggen wat je als Recruiter moet doen?

Ik ben verantwoordelijk voor de instroom en uitstroom van medewerkers, oftewel het hele wervings- en selectiebeleid. Ik ga 2 tot 3 keer in de week de straat op om mensen aan te spreken en vragen of ze nog een leuke bijbaan zoeken. De mensen die aangenomen worden kennen mij dan vaak al, dus ik zorg er voor dat ze hun weg binnen Fonky vinden. Daarnaast schrijf ik ook de wekelijkse nieuwsbrief; de Spam van de Week. Dat is een mailtje die iedereen die van de vestiging krijgt. Daarin staan de ins en outs van wat er in de week is gebeurd. Onder andere highscores en aandachtspunten, maar ook leuke weetjes en grappige foto’s van die week. Het doel ervan is het verbinden van de medewerkers, dat ze weten hoe de rest het heeft gedaan en dat ze weten wat er speelt. Erg leuk!

Ik vind het zo leuk om met nieuwe mensen te praten. Je spreekt zoveel verschillende mensen met verschillende verhalen.

Maartje van Snippenberg

Wat is een typisch Fonky persoon?

Ik denk dat je een Fonky persoon bent als je veel energie bezit, sociaal bent, gezellig bent, open staat voor andere mensen, niet altijd voor je eigen winst wil gaan, maar elkaar ook helpt.

Hoe spreek je potentiële medewerkers aan?

Wanneer ik opzoek ga naar nieuwe collega’s, loop ik een beetje rond in de stad en zoek ik de leukste mensen uit. De eerste paar minuten ben je vooral over koetjes en kalfjes aan het praten. Je probeert een connectie met elkaar te maken en aan te voelen of dit iets gaat worden. Als iemand je niet aankijkt, kun je al meteen stoppen. Je gaat eigenlijk heel informeel en relaxt uitleggen wat Fonky is. Dan vraag je of je de potentiële medewerker een keer mag appen om een afspraak te maken, zodat hij/zij een keer langs kan komen om te kijken of het wat voor hem of haar is. Dat doe ik dan 2 á 3 keer in de week. Ik vind het zo leuk om met nieuwe mensen te praten. Je spreekt zoveel verschillende mensen met verschillende verhalen. Je vormt meteen een beeld van iemand. Vaak zie je dat zelfs wanneer iemand wat meer verlegen is, zich toch wel openstelt in zo’n kort gesprek.

Je kunt jezelf zijn en het maakt echt niet uit of je iets gekker of iets rustigers bent. Iedereen kan hier zijn plekje vinden.

Maartje van Snippenberg

Waar haal jij de meeste plezier uit in je werk?

Ik ga nooit met tegenzin naar mijn werk toe. Wat ik heel fijn vind en waar ik energie uithaal, zijn de mensen om mij heen en de hele fijne werksfeer. Ook wanneer er een probleem is of je zit ergens mee, je kunt altijd bij iedereen terecht. We hebben echt een heel fijn team. Waar je buiten werk ook vrienden met elkaar bent. Het is heel fijn om in een vertrouwde sfeervolle omgeving te werken. Je kunt jezelf zijn en het maakt echt niet uit of je iets gekker of iets rustigers bent. Iedereen kan hier zijn plekje vinden. Ik ben natuurlijk iets drukker, maar iedereen gaat daar heel relax mee om en dat vind ik heel erg fijn.