Onze Sales Manager Joop gaat mee skiën!

Als kantoormedewerker van Fonky pik jij de krenten uit de pap mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van deelname aan de Fonky skireis? Vanaf 15 maart kleuren de pistes in Saalbach Fonkiaans blauw met de komst van alle Fonky kantoormedewerkers op de latten. 

Natuurlijk is ook onze Sales Manager Joop aanwezig. In juni 2018 kwam hij binnen als Sales Agent. Inmiddels is hij werkzaam op het kantoor van Fonky Amsterdam als Sales Manager. En dat betekent een toegangskaartje voor de meeste gewilde trip van het jaar: de Fonky skireis! Ben jij ook benieuwd hoe Joop toentertijd bij Fonky terecht is gekomen en of hij wel heelhuids de pistes gaat afkomen? Snappen we helemaal. De hoogste tijd dus om deze 22-jarige BS’er (Bekende Spanbroeker) het hemd van het lijf te vragen. 

Hé Joop! Wil jij je even kort voorstellen?
“Natuurlijk. Ik ben Joop, en ben 22 jaar oud. Ik werk nu bijna vier jaar bij Fonky Amsterdam. In juni 2018 ben ik binnengekomen als Sales Agent. Inmiddels werk ik als Sales Manager D2D Loterijen en Museumwerving.”

Vier jaar al. Dan mag je jezelf wel een Fonky veteraan noemen. Hoe ben je toentertijd bij Fonky terecht gekomen?
“Ik studeerde aan de HvA en ben toen daar op straat aangesproken door een Recruiter van Fonky. Na de kennismaking bij Fonky Amsterdam ben ik begonnen op het project Dagbladen. Eigenlijk had ik nooit verwacht dat ik het zo leuk zou vinden, haha.”

Waarom vond je project Dagbladen zo leuk om te doen? 
“Ik zag mezelf niet direct voor een supermarkt staan en krantenabonnementen verkopen. Maar dat beeld is veranderd toen ik eenmaal begon met het werk. Je werkt met leuke mensen en bent de hele dag actief bezig in de buitenlucht. Tel daarbij op dat er altijd gezelligheid is bij Fonky, en je begrijpt waarom ik het zo naar mijn zin heb hier.”

Je vertelde dat je bent binnengekomen als Sales Agent. Inmiddels ben je opgeklommen tot Sales Manager. Kun je jouw carrière binnen Fonky vertellen?
 “Zeker. Ik heb veel verschillende projecten gelopen binnen Fonky. Ik ben dus begonnen op Dagbladen. Daarna ben ik D2D Loterijen gaan doen. Dat heb ik een tijdje gedaan, om vervolgens weer over te stappen naar Dagbladen. Vervolgens heb ik een poos Museumwerving en Woonbewust gelopen. Uiteindelijk ben ik weer terug naar D2D Loterijen gegaan. In februari van afgelopen jaar ben ik gestart als stagiair Account Manager bij Niek. Op een gegeven moment ben ik Sales Manager Museumwerving geworden.”

“Als Sales Manager zorg je ervoor dat mensen meer verdienen en een leuke tijd hebben”

Jij kent elk project op de duimpje dus. Waarom heb je ervoor gekozen om te solliciteren voor de functie als Sales Manager Museumwerving?
“Eerlijk gezegd was het niet in eerste instantie mijn plan. Ik liep toentertijd stage, en het plan was om na mijn stage gewoon weer verder te studeren. We zaten middenin de lockdown. Musea waren dicht, maar je kon nog wel deur aan deur lopen. Er waren wat mensen van Fonky Amsterdam die dit project toen liepen. Er was alleen niemand op kantoor die dit kon begeleiden. Niek heeft mij toen gevraagd om dit op te pakken. Dat ben ik gaan doen, en dat beviel eigenlijk heel erg goed!”

Waarom bevalt jouw rol als Sales Manager zo goed?
“Je bent bezig met jonge mensen, dat is voor mij een dikke pré. Daarnaast is heel leuk om te zien dat de tijd die je erin stopt, er ook weer uitkomt. Je zorgt ervoor dat mensen meer verdienen en een leuke tijd hebben. Ook vind ik het chill om in een resultaatgerichte omgeving te werken.”

Daniël (links, Senior Sales Manager bij Fonky Nijmegen) & Joop

En vergeet niet de leuke extraatjes die je als kantoormedewerker meepikt, zoals de Fonky skireis voor kantoor. Heb je er zin in?
“Ja, absoluut!”

Waar kijk je het meest naar uit?
“Naar het après-skiën natuurlijk.” 

Dat viel natuurlijk te verwachten. Ga je skiën of snowboarden?
“Ik ga skiën. Maar het is best lang geleden dat ik voor het laatst op wintersport ben geweest, dus ik ben benieuwd of ik nog een beetje de berg kan afkomen. Of ik ga lessen? Nee, ik ga gewoon de eerste paar keer met Niels (Facilitair Medewerker, red.) en Bas (Vestigingsmanager Amsterdam, red.) de piste af. 

En daarna tijd voor een welverdiend drankje? 
“Jazeker. Ik vind het chill dat we overdag iets actiefs doen, om vervolgens met z’n allen te gaan zuipen.”

Ben je team ‘eerste liftje pakken om 8.00 uur’ of ‘ik draai nog even om?’?
“Een beetje er tussenin, denk ik. Het ligt eraan hoeveel ik heb gedronken de avond ervoor, haha.”

Wat is je favo après ski-hit?
“Oeh, lastig! Ik ken eigenlijk geen après-ski muziek. Maar als ik moest kiezen…. Doe dan maar Nederlandse meezingers. André Hazes bijvoorbeeld.”

Je kent geen après-ski muziek? Na het horen van onze Spotify-lijst ben je helemaal op de hoogte. Vertel eens, wat is jouw ultieme wintersport drankje? 
“Ik vind jägermeister altijd lekker. Jägerbombs of als shotje… Het maakt mij niet uit.”

“Het is echt een grote vriendengroep bij Fonky”

Wat vind je ervan dat je met met alle kantoormedewerkers van Fonky op de latten staat straks?
“Ik ken best wel wat mensen binnen Fonky, dus dat wordt sowieso gezellig. Daarnaast is het leuk om je collega’s in een andere omgeving te zien dan werk. Daar heb ik heel veel zin in. Ik vind het echt heel chill dat Fonky zo’n reis organiseert. Ik denk dat er weinig organisaties zijn die dit doen. En hoe meer dingen je buiten werk met elkaar doet, hoe hechter je wordt. Dus het draagt ook weer bij aan het Fonky Family gevoel.”

Wat zou je willen zeggen tegen Sales Agents die ook als kantoormedewerker aan de slag zouden willen?
“Wat ik zelf zo chill vind aan werken op kantoor, is dat je met jonge mensen werkt. Je krijgt daardoor echt de gezelligheid mee. Je werkt met je vrienden en vriendinnen; het is echt een grote vriendengroep. Daarnaast verdien je lekker veel geld en pak je allemaal leuke uitjes mee. Dat maakt Fonky wel echt bijzonder. Het is het ideale opstapje voor een toekomstige baan. Je werkt veel met jonge mensen, maar je hebt wel serieuze verantwoordelijkheden. Je wordt hierdoor echt uitgedaagd.”

Dankjewel voor je mooie woorden, Joop! We wensen je heel veel plezier in Saalbach. Stuur je ons een fotootje als je mee staat te zingen met Hazes met een jäger in je hand? 

Wil jij, net als Joop, ook als kantoormedewerker aan de slag en hiermee jouw toegangsticket verzilveren voor alle vette events die Fonky te bieden heeft? Kijk dan vandaag nog op carriere.fonky.nl voor alle vacatures. Hier vind je de (droom)start van jouw carrière, waarbij je nog met één been in je studentenleven kan blijven staan en je ondertussen wél unieke managers ervaringen op kan doen. Voor je het weet ben je doorgegroeid tot een serieuze Young Professional!