Slim studeren: 5 tips!

Het studentenleven is serieuzer dan men denkt; 10 deadlines, 5 tentamens, 2 date diners en een huisweekend. En dat allemaal binnen 2 weken! No wonder dat jij soms de focus ff kwijt bent. Geen zorgen, wij geven je dé tips om slim te studeren!

  1. WRTS 

Hé? Maar dat is toch die woordjes-site die je in de tweede kas gebruikte om woordenschat in te drammen? Ja! Maar WRTS kan ook erg handig zijn voor bepaalde termen die je er maar niet in krijgt. Super slim studeren. Let’s go!

  1. YouTube

Ken je Jort Geschiedenis nog? Zo niet; je hebt flink wat gemist tijdens je Geschiedenis examen. YouTube staat namelijk vol met educatieve video’s over bijna elke theorie en categorie. Check daarom eerst of jouw lesstof niet gewoon op YouTube staat, dat leert een stuk makkelijker.

  1. Focus playlists

Het werkt voor iedereen anders; de een houdt van stilte, de ander kan alleen focussen mét muziek. Spotify heeft heel veel ‘focus playlists’, speciaal voor de focus van de mens gebaseerd op de wetenschap. Het proberen waard!

  1. Lawa tussendoor

Ja, een lange wandeling! Even lekker een frisse neus halen en dagelijks minimaal 5.000 stappen zetten is super gezond voor de geest én je focus. 

  1. Ga offline!

Nee, niet op je laptop natuurlijk. Je telefoon! Jij weet stiekem ook wel dat je telefoon je veel afleiding kan geven. Leuk voor in je pauze, maar niet tijdens het studeren. Zet je telefoon op slaapstand óf berg hem op zodat je niet afgeleid raakt tijdens het studeren. Full focus! 

Af en toe afleiding nodig tijdens je studie en zoek je nog een lekkere bijbaan? Kom dan langs op kennismaking bij een van onze vestigingen! Check hier de vacatures voor Sales Agent of Promotiemedewerker