Dit was de Focusweek op HQ!

Afgelopen week was het moment eindelijk daar; de Focusweek van HQ ging van start! In deze week werd alles op alles gezet om grote projecten uit te werken. De Focusweek stond in teken van samenwerken, grote prestaties, groeien als persoon en bedrijf en samen het onmogelijke mogelijk maken! 

Van ijsbaden in de stromende regen tot mediteren in vergaderruimtes; het werd een week vol uitersten. Benieuwd naar wat er allemaal is gebeurd? Je leest het in deze Fonky Story. 

Maandag: Ceremonieel dansen met collega’s 
We trapten de week vol goede moed af. Om 9.00 uur verzamelden alle Fonkianen zich op HQ, waar Erol samen met Joy de groep toesprak.  Na wat motiverende woorden werd het tijd voor de Haka. De watta? De Haka bestaat uit een groep ceremoniële dansen van de Maori’s. Met deze dans proberen zij de goden aan te roepen. 


“Ka mate! Ka mate! Ka ora!”
Wij Fonkianen zijn natuurlijk de moeilijkste niet, dus zo gezegd, zo gedaan. Vol energie vertrokken we richting het Griftpark. Eenmaal aangekomen, kwam instructeur Robert al snel tevoorschijn. Na een korte uitleg over de achtergrond van de Haka, konden we aan de slag. Ietwat onwennig, want laten we wel wezen: om tien uur ‘s ochtends met je collega’s ceremoniële dansen oefenen in het park is geen dagelijkse kost voor iedereen. Maar al snel hadden we de smaak te pakken. Nadat we het ritme hadden gevonden (voor de een wat makkelijker dan voor de ander) en de tekst was uitgeschreven op het whiteboard, konden we de bewegingen gaan leren. Voor je het wist, stonden we met tientallen Fonkianen te schreeuwen en te springen in het Griftpark. Het werd een groot succes.


Heerlijke hamburgers en halloumi
Van zo’n Haka krijg je natuurlijk honger, dus team Marketing stak hun handen uit de mouwen en begon met het voorbereiden van een lekkere lunch. En als het marketingteam iets doet, dan doen ze dat natuurlijk goed. De lunch bestond uit heerlijke broodjes hamburger van de Green Egg, gemaakt door Masterchef Marten himself, halloumi met gegrilde groenten, smoothies door niemand minder dan Nutribullet Nina, en onze ‘blessaboy’ Kimball verzorgde uiteraard de muziek met zijn DJ skills. 

Dinsdag: pannenkoeken eten en in het park zweten
De spits is eraf en dag twee van de Focusweek is aangebroken. Om 9.00 uur was het hele pand gevuld met Fonkianen en kon iedereen aan de slag. Overal op kantoor werd hard aan de projecten van deze week gewerkt. Ook Team HR was druk in de weer, zij waren vanaf ‘s ochtends vroeg bezig om de tuin om te bouwen tot een pannenkoekenhuis. Al snel rook je de geur van pannenkoeken door het hele pand. Astrid, Niels en Myrthe stonden pannenkoeken te bakken alsof hun leven ervanaf hing. En terecht, want er zijn flink wat pannenkoeken doorheen gegaan. Er waren hartige pannenkoeken met spek en kaas voor de liefhebbers, maar vooral de zoetekauwen konden hun hart ophalen. Brownies, Kinderchocola, Kinderbueno’s, Oreo’s en Nutella stonden klaar om heel wat gaatjes in onze gebitten te veroorzaken. En vooruit: een bakje aardbeien voor de vitamine C. Met gevulde magen konden we weer aan het werk!


Trillende handjes tijdens de bootcamp
Na al dat harde werken werd het aan het eind van de werkdag tijd om de spieren los te maken. Op naar de bootcamp! In het oude vertrouwde Griftpark maakten we kennis met kickboks superster Ciska Strijkert. En deze trainster is niet zomaar een trainster. Ze heeft heel wat titels op haar naam en fungeert tegenwoordig als scheidsrechter bij Glory. Dat belooft wat! Na een kleine warming-up was het tijd om de bokshandschoenen aan te trekken. Binnen een uur leerden we alles over directe stoten, uppercuts, highkicks en ga zo maar door. Iedereen was ontzettend enthousiast. Ook onze Fonkiaan Iris was geïnspireerd: “Ik heb mijn nieuwe sport gevonden!” Het was een hele toffe, maar ook intensieve workshop. Onze handen trilden nog twee dagen na… 


Woensdag: tomatensoep in een nieuw jasje en badderen in de kou
De tijd vliegt in zo’n Focusweek, want voor je het weet is het woensdag. Per afdeling werd er gevlamd met hun projecten, terwijl de directie de leefruimte omtoverden tot een keuken waar de 24Kitchen studio nog een puntje aan kan zuigen. 

Spierballensoep en broodjes pulled chicken
De verwachtingen van de kookkunsten van de directie waren natuurlijk hooggespannen. Het menu beloofde al veel goeds en bestond uit groentesoep met Runderspierballetjes Slaats of een vegetarische tomatensoep uut ‘t Twentse Oosterveld. Als hoofdgerecht kregen Fonkianen een broodje Ottomaanse pulled chicken met gewassen groente uit het Bosporus Kanal. Voor de vega’s was er een broodje vegetarische HalloumiVic. Het menu werd afgesloten met wat meloen. 


Ongekend lekkere soep
Eerlijk is eerlijk: we zijn steil achterover geslagen van deze lunch. Mocht meneer Michelin nog wat sterren over hebben, dan is hij op HQ aan het juiste adres. Want man, wat was dit lekker. Ook Marten smaakte het goed: “Dit was echt de beste soep van m’n leven. Ik wist niet dat directie zò goed kon koken!” Bernice knikt ook enthousiast haar hoofd: “Ik heb er weer wat heerlijke recepten bij.” Waar we vooral over te spreken waren, was de tomatensoep die niet gepureerd was en simpelweg halve stukken tomaat met warm water bevatte. Zo zagen we tomatensoep nog niet eerder, dankjewel mannen! *chefs kiss*

High on your own supply 
De klok sloeg 17.00 uur en het werd tijd voor de Wim Hof Methode. We verzamelden met een mannetje of acht in de leefruimte, waar we kennismaakten met onze Wim Hof-instructeur Wiebe Otten. Hij zou de training gaan verzorgen. Na een uitleg inclusief presentatie, konden we door naar het tweede onderdeel. In een gymzaaltje in de buurt namen we plaats op alle matjes die klaar lagen. Ingestopt onder de fleecedekentjes waren we klaar voor voor de ademhalingsoefeningen. Dit werd echt een hele ervaring. Iedereen ervaarde de oefeningen anders. Lichtflitsen, kleuren, tintelingen, duizeligheid en oorsuizen passeerden de revue.  We werden letterlijk high on our own supply


Ietwat licht in onze hoofden liepen we terug naar kantoor. In de tuin stonden de ijsbaden al klaar. Het moment suprême was aangebroken! Na een kleine warming up konden de eerste drie Fonkianen het bad in. Het was even door de zure appel heen bijten de eerste tien seconden, maar daarna was het prima te doen. De een vond het chiller dan de ander, maar feit is dat we het àllemaal gedaan hebben! Is wel een schouderklopje waard, toch?

Donderdag: Peppie’s Pastabar en zweven met Dave
De donderdag is aangebroken. Terwijl wij hard aan het werk waren, was team Data Protection druk bezig met het treffen van de voorbereidingen voor the one and only Peppie’s Pastabar! Pasta Julia’s – kijken jullie even mee? Want deze build your own pastabar was gewoonweg ontzettend lekker. Wat proteïne in de vorm van tonijn of kip, vitamines in de vorm van verschillende groenten en uiteraard genoeg kaas. Extra complimenten voor deze geoliede machine, want hulp voor de lunch kwam vanuit alle hoeken en gaten. 


Mindfull mediteren
Na de werkdag werd het tijd voor de mindfulness cursus van een oude bekende: Doekoe Dave uit Groningen! Inmiddels gaat hij verder onder de naam Zweef Dave, want deze mindfulness goeroe heeft ons naar hogere sferen gebracht. Op de vestiging in Utrecht kregen we van Dave een presentatie over wat mindfulness in hield en zijn persoonlijke ervaringen. Vervolgens mochten we zelf aan de slag. We startten met de ‘rozijnoefening’, waarbij we al onze zintuigen inzetten om rozijn met onze aandacht te bestuderen. Daarna deden we een geleide meditatie in de vorm van een bodyscan. We lagen allemaal klaar op onze Fonky handdoekjes, terwijl Dave ons door de meditatie heen praatte. Het besef van tijd was even helemaal weg en het zou zomaar kunnen dat een aantal van ons in slaap zijn gevallen maar hé, zen waren we in ieder geval.


Vrijdag: Presentatie en afsluitende borrel
Je knippert met je ogen en het is alweer vrijdag, zo gaat dat tijdens de Focusweek. Inmiddels was de laatste dag alweer aangebroken. ‘s Ochtends had elke afdeling nog tijd om de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten. Na een heerlijk Broodje Ben vertrokken we naar Kanaal30, een evenementenlocatie in Utrecht. Hier werd een presentatie gegeven door het MT, waarin iedereen de plannen per afdeling presenteerde. Ook werd de ‘Blauwe Spatel’ uitgereikt aan de winnaar van de lekkerste lunch van week. De directie ging met de winst naar huis, wat natuurlijk niemand verbaasde na die waanzinnige lunch. Daarna was het tijd voor de borrel! De speciaalbiertjes van Kanaal30 smaakten ons goed. Zo goed zelfs, dat de borrel doorgezet werd op HQ. Hitjeskanon Kimball draaide de plaatjes en de Fonky Blond was niet aan te slepen. Het was weer ouderwets gezellig. 


Fonky Family als vanouds
We kijken terug op een bijzondere week waarin grenzen zijn verlegd en nieuwe projecten uit de grond zijn gestampt, maar bovenal een week waarin we als collega’s weer dichterbij zijn gekomen. Zoals onze Fonkiaan Nina al zei: “Het voelde als de Fonky Family zoals vanouds.” En daar zijn we het helemaal mee eens. 


Pssttt… Benieuwd naar alle foto’s van deze week? Check snel het fotoalbum!